Dion Audio

Dion Audio

“Bescheidenheid. Hoogwaardigheid. Realisme. Wie de oprichter Miquel Blauw van Dion Audio hoort spreken zal deze woorden herkennen. Dion zegt het onversneden: er is te veel gebakken lucht in de markt. ‘Snake oil’, noemt hij het. Daarom wil Miquel alles dat hij maakt technisch kunnen beredeneren, ‘want anders kan ik het niet uitleggen. Niet voor niets maakt Dion Audio de producten zelf, in eigen atelier. Customization is dus vanzelfsprekend. Hoogwaardige componenten ook zo. Alles met de hand gemaakt, ook dat. Dion Audio is een Hollandse maker van ‘Dutch design’. Op de beurs presenteert hij een nieuwe lijn: ‘kleins maar groots’, zoals de ondernemer het uitdrukt. Hiermee speelt hij in op de trend naar energievriendelijke apparatuur met kleinere afmetingen. “

DISTRIBUTEUR

RUIMTE

19


Benchmark Media

Benchmark Media
Dit Amerikaanse merk heeft z’n “roots” in de pro audio. Gesticht door de inmiddels overleden Alan H. Burdick, produceerde deze fabrikant in de vorige eeuw voornamelijk broadcast audio oplossingen. Met de komst van ontwerper John Siau maakte het bedrijf de eerste stap richting de hifi markt. Met de DAC1 kreeg Benchmark van hifi liefhebbers de erkenning die het verdiende. Nu, ruim 15 jaar later maakt  Benchmark opnieuw grote indruk met hun vlaggenschip, de DAC3. Verkrijgbaar in verschillende varianten.
Dat John Siau innovaties niet schuwt blijkt uit de Benchmark AHB2 versterker die tot stand kwam in samenwerking met THX.  Dit slimme “feed forward” ontwerp zorgt ervoor dat deze klasse A/B versterker een extreem lage vervorming heeft en een bijzonder lage ruisvloer (-140dB). Poor Audiophile Magazine noemt het de stilste versterker ooit getest en heeft de AHB2 direct tot “Amplifier of the Year” gebombardeerd.
Benchmark’s laatste wapenfeit betreft de HPA4. Een hoofdtelefoon- en voorversterker met, zoals de fabrikant zelf zegt, de laagst haalbare vervorming en grootste mogelijke signaal/ruisafstand. Het volume wordt geregeld middels een uiterst stille relaiskrans. De hoofdtelefoonversterker is voorzien van feed forward correctie waardoor de deze versterker hoofdtelefoons met elke impedantie, moeiteloos aankan. Wil je het maximale uit je hoofdtelefoon en of versterker halen, dan mag de HPA4 niet missen in je vergelijk.

Benchmark Media

Antelope

Antelope Audio is al decennia een bekend merk in de muziekwereld. Veel opname studio’s zijn uitgerust met Antelope klok generatoren en analoog-digitaal converters van Antelope zie je niet alleen in studio’s maar ook mij opnames van concerten op verplaatsing. Timing and clocking van digitale signalen is dan ook hun expertise, onder leiding van Igor Levin die ook de maker is van de beroemde Aardvark klokken, de referentie in het begin van digitaal geluid.

Sinds 2010 maakt Antelope naast professioneel materiaal ook top klasse DAC’s voor de HiFi liefhebber. De Zodiac DAC’s munten uit door hun stabiele klokken en timing, hun quartz generatoren in een verwarmde oven en hun eigen 64 bit algoritmes om vanaf die basisklok alle voor het geluid nodige frequenties met hoge precisie af te leiden: Acoustically Focussed Clocking, of AFC technology genoemd.

Daarbij kunnen Antelope DAC’s ook als voorversterker dienen omdat ze voorzien zijn van een analoge volume regelaar en van een resem van digitale en ook analoge ingangen.

Op de XFI zien we dit jaar de ZODIAC PLATINUM DAC die zowel PCM tot 384 KHz en DSD 4x aan kan, en ook een oversampling optie heeft. De volume regelaars zijn uitgerust met twee relaiskettingen, één voor de hoofduitgang en een aparte voor de koptelefoon.

Nieuw op de XFI dit jaar is de optionele externe 10M rubidium atoom-klokgenerator met een precisie van 1/1000 ste van een seconde per jaar!

Ook de driemaal gestabiliseerde analoge externe netvoeding staat er bij in KAMER 17

De ANTELOPE ZODIAC PLATINUM DAC met M10 atoomklok zal in ZAAL 17 worden aangestuurd door de nieuwe 432EVO MASTER muziekserver en zal te beluisteren zijn op de revolutionaire nieuwe LEGEND luidsprekers van John Watkinson.

zodiac platinum

RUIMTE

17


MSB

MSB Logo

MSB Technology, Most Significant Bit is wereldklasse in digitale naar analoog omzetting. Met MSB haalt u de ultieme digitaal – analoog omzetting in huis.

Gegroeid vanuit een familiebedrijf in de buurt van Santa Cruz, CA, met een gedreven team van passionele jonge ingenieurs. Hier werken zij samen aan digitale top producten. Alles wordt “in house” gemaakt. Technologische hoogstandjes welke muziek beleven op een ander niveau brengt.

De MSB producten zijn evolutief en doordacht, ze bieden een optimale balans tussen de huidige digitale technologiën en toekomstige, met hun modulaire opbouw en de “in house” engineering, welke ervoor zorgt dat zelfs na jarenlang muzikaal plezier er nog steeds upgrade mogelijkheden zijn.

MSB biedt een volledig pakket van muzikaal hoogwaardige producten. Digitale bronnen, DA converters en versterkers.

DISTRIBUTEUR

Very Fine Solutions

RUIMTE

56


Chord logo

Chord

Chord Electronics first took flight from the aviation world, where engineering without limits means uncompromising standards. This concept designed by company owner John Franks has helped shaped Chord philosophy since the company’s inception in 1989. Chord first amplifiers were supplied to the BBC, followed by world-leading studios including Abbey Road, Sony Music (New York) and later, The Royal Opera House.

Chord Electronics reputation within the professional world generated demand for a domestic range encompassing the design, engineering and build standards demanded of the finest pro equipment. Today, they apply proprietary technologies to all of Chord British-made products and proudly deliver studio-grade audio performance across the entire Chord range so you can enjoy the true musical standard at home.

Chord

DISTRIBUTEUR

X-fi Audio Import

RUIMTE

18 en Headspace, Parkzaal


GATO-Audio logo

Gato-Audio

GATO-Audio logo

Precisiewerk van Gato Audio uit Denemarken. Naast de uiterst fraai vormgegeven apparatuur van Gato Audio zal ook de geheel vernieuwde luidsprekerlijn aan bod komen. Fused Mass technologie zorgen voor een zeer gedempte kast afwerking en stijfheid, zodat kleuring zo min mogelijk aan de orde is. Maak kennis en laat u positief verrassen door deze mooi vormgegeven en fraai vervaardigde luidsprekers van Deens Design.
Een primeur tijdens XFI 2018 zijn de jubileum versies van de vermaarde CDD1 en de AMP150. Daarnaast zullen ook voor het eerst de nieuwe NPM Roon ready producten van de Denen demonstreren. Versterkers dus nu niet alleen met dak maar ook een fraaie netwerkspeler aan boord zonder dat de producten groter zijn geworden.

DISTRIBUTOR

AV Tunes

avtunes.nl

ROOM

64

Retailers (Netherlands): Overgaauw Hifi (Leiden), Omera (Vlaardingen), Van Duppen Audio (Venlo), Klankbeeld (Ede)


Audio Research

Audio Research is met recht één van de grondleggers van de Amerikaanse HiFi industrie. Sinds de oprichting in 1970 en het eerste ontwerp is de achterliggende filosofie hetzelfde gebleven: het verleggen van de grenzen van high end muziekreproductie. Het is om die reden dat Audio Research nooit is afgeweken van haar missie. Nieuwe producten worden door het merk alleen uitgebracht op het moment dat er ook echt nieuwe technieken zijn doorgevoerd die een technische en/ of klankmatige verbetering teweeg zullen brengen.

www.savoraudio.nl

DISTRIBUTOR

Savor Audio

ROOM

56

Retailers (Netherlands): Rhapsody (Hilversum), AudioXperience (Nuenen), Chattelin Audio Systems (Den Haag), W&W Audio (Enschede), Hanze Hifi (Zwolle)

Retailers (Belgium): Alpha High End (Antwerpen, Brasschaat), New Music (Brussel), CinéPhil (Namen)


Ayre Acoustics

Ayre Acoustics is anders. Ingenieus, eigenwijs maar vooral heel bijzonder. Waar veel ontwerpen bestaande concepten optimaliseren, zoekt Charles Hanssen met zijn team in het schitterende Boulder, Colorado naar nieuwe oplossingen. Elke Ayre is volledig gebalanceerd en differentiaal van opbouw, met discrete schakelingen vrij van feedback, de sleutel is tot Ayre Acoustics’ open en organische klank.

www.referencesounds.nl

DISTRIBUTOR

Reference Sounds

ROOM

40

Retailers (Netherlands): AudioXperience (Nuenen), Audiofile (‘s Gravenmoer), Hifi Solutions (Amsterdam)


konus audio logo

Konus Audio

Konus Audio has been recognised for many years as consultants to some very respected audio companies, system optimiser, manufacturer of Konus Audio Essence speakers, European distributor for 47Laboratory, Miyabi and Fuuga cartridges.
In 2016, after three years of development, Konus Audio has presented their own line of electronics, hand made using ultimate parts never before seen in this price range.
Strikingly bold in sound quality and appearance, Konus Audio, going against all clichés is again redefining what high end should be about: quality, not the sky high price; enjoyment, not frustration… and the most important – music.
“Miracle Workers” as called by Hi-Fi Choice, Konus Audio is pleased to offer you audio equipment you can live with and enjoy in harmony, together with your loved ones or alone.

DISTRIBUTOR

X-Fi Audio Import

ROOM

Retailers (Netherlands): Audio Life (Buren)


Metrum Acoustics

Binnen het vakgebied van de hifi heeft Metrum Acoustics in aanvang bekendheid gekregen met elektrostatische luidsprekersystemen. Het merk werd echter wereldberoemd met hun NOS (non oversampling) dacs. De ontwikkeling hiervan was niet gebaseerd op standaard verkrijgbare audiochips maar werd in aanvang ontworpen en bedacht op basis van industriële chips. De modellen van die tijd waren de ‘Octave’ en ‘Hex’ dacs en verwierven in no time internationale roem. De ontwerpers konden echter niet stilzitten want altijd bestond de onzekerheid dat de fabrikant van de gebruikte chips die uit zijn programma zou nemen. Onder die druk werd een in eigen huis ontwikkelde module bedacht die de naam ‘DAC ONE’ zou dragen en gebruikt zou worden in het nieuwe vlaggenschip de ‘Pavane’. Net als de oude ‘Hex’ sloeg dit product in als een bom en niet veel later werd de meer betaalbare ‘Menuet’ toegevoegd. De technieken die in aanvang werden gebruikt om volledige 24 bits resolutie te bereiken (forward correction technology) waren nogal omvangrijk en we startten daarom een onderzoek om volledige integratie mogelijk te maken van dit systeem. Begin 2016 werden hiervoor de eerste proto’s ontwikkeld en werd duidelijk dat het mogelijk moest zijn om deze technologie in één module te bouwen; de productie werd gestart en het eerste product dat met de DAC TWO module werd uitgevoerd was de Adagio digitale voorversterker. Ook dit product werd bekroond met internationale awards (o.a. 6moons en The Ear); we besloten ook de oudere Pavane te voorzien van dezelfde technologie. Nu het merk het succes geproefd had van de DAC TWO module werd het tijd deze module in goedkopere modellen toe te passen zoals de Amethyst en nieuwe modellen zoals de Onix en Jade die op de X-fi hun première zullen krijgen. De Adagio zal gecompleteerd worden met de eerste eindversterker in het producten pakket genaamd ‘Forte’ en die qua vorm en niveau geheel op de Adagio aansluit.

De Amethyst is het basismodel en is voorzien van een hoofdtelefoonversterker. Dankzij de grote 30VA voeding kunnen hoofdtelefoons vanaf 16 Ohm worden aangestuurd. Verder is de Amethyst uitgevoerd met twee 24 bit DAC TWO modules

De Onix is een volledig gebalanceerde dac en gebruikt hiervoor 4 DAC TWO modules. Naast de standaard coax, optische en USB ingang, heeft deze dac ook een professionele AES/EBU ingang. Het uitgangssignaal is simultaan beschikbaar via gebalanceerde en single ended uitgangen. De ingangsbronnen kunnen eveneens via de meegeleverde remote control worden bediend.

adagio

What's new?

DISTRIBUTEUR

Metrum Acoustics

www.metrum-acoustics.nl

RUIMTE

10

Retailers (Netherlands): 

 

Retailers (Belgium):