Dutch Audio Event 2023 wordt momenteel gepland hou de website in de gaten voor de nieuwe datum.

Dutch Audio Event 2022 was een groot succes. Dit jaar waren er meer dan 200 merken gedemonstreerd in 62 kamers met in totaal 66 exposanten!

De letters DAE beginnen vaker en vaker op ons netvlies te vallen. Ze staan voor ‘Dutch Audio Event’. En hoewel het voor de tweede keer is dat het DAE in de Koningshof te Veldhoven plaatsvindt, heeft het evenement een enorme historie in dit voormalig klooster.

Lange historie van hifi en video op hoog niveau
Want waar het DAE deze hifishow wil presenteren aan een bredere groep liefhebbers om het hifi-woord verder te verspreiden, heeft het evenement onder de naam X-fi Premium Audio Show maar liefst 11 jaar op deze locatie geschiedenis weten te maken. En voor de X-fi Premium Audio Show was het aan de VAD Show om in de vele kamers die de Koningshof kent high-end aan het audiominnend publiek te tonen. Het was vorig jaar dat de mannen van de X-fi Premium Audio Show de samenwerking zijn aangegaan met het team achter Nederlands’ grootste online hifi-platform HIFI.nl, om zo het evenement naar een hoger niveau te tillen.

Geweldige organisatie
Het enige dat nu nog verbindt met het idee van een klooster is ons geloof in de hobby van de high end audio én de aanwezigheid van een echte abdijbar, alwaar men het drinken als een tempelier afwisselt met het met ingehouden adem luisteren naar de vele topsets die er gepresenteerd zullen worden. Topsport, zo vinden wij zelf, is wat we er beoefenen. De Abdijbar is natuurlijk maar een heel klein onderdeel van het audiofeest, maar een fatsoenlijk natje en droogje is uiteindelijk wel van enig belang. Wat veel belangrijker is, is natuurlijk een gedegen voorbereiding, een efficiënte organisatie, een doeltreffende mediacampagne, en veel bezoekers. Dat is waar de huidige organisatie zich hard voor maakt.

Bijzonder sterk deelnemersveld
Het allerbelangrijkst zijn natuurlijk de exposanten aan het Dutch Audio Event. Zonder hen zou het feest niet georganiseerd kunnen worden. Daarom doet het de organisatie deugd te kunnen melden dat deze editie van het Dutch Audio Event al zeer vroeg bijzonder in trek bleek te zijn bij de potentiële exposanten. Inmiddels hebben zich maar liefst 66 exposanten aangemeld, en blijft de teller lopen. Ze presenteren er veel meer dan high-end alleen, want de weg naar de betere audio is een lange. Het gaat om de kunst de juiste hifi te selecteren en hoeft lang niet altijd de duurste te zijn!

Nog nagenieten van 2022? Lees mee op Hifi.nl !

De eerste editie van het Dutch Audio Event werd gehouden op 30 en 31 oktober in Koningshof Veldhoven en kwam daarmee in de plaats van wat een jubileumeditie van XFI zou zijn geweest. De uitgever van HiFi.nl en de organisatie achter de jaarlijkse XFI Audio Show hebben besloten een samenwerking aan te gaan en gezamenlijk een nieuwe show te organiseren: Dutch Audio Event. Na bijna een decennium van groei en vooruitgang heeft het team van de XFI besloten dat een volgende stap in de ontwikkeling van dit evenement noodzakelijk is om verdere groei te kunnen realiseren. Maar ook HIFI.nl heeft een duidelijke ambitie om dichter naar de consument toe te bewegen, en deze te voorzien van een kwalitatieve en hoogwaardige beurs die inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt. Derhalve hebben partijen besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk een nieuwe show op te zetten: Dutch Audio Event.

Ivo Meijer van HIFI.nl: “Wij zijn heel blij dat beursorganisator XFI bereid is met ons de samenwerking aan te gaan. Door de oprichting van een nieuwe onderneming – Dutch Audio Event – zijn we in staat een echt onafhankelijke beurs neer te zetten die van meerwaarde zal zijn en alle partijen in de markt kan bedienen.”

De nieuwe naam zal komende periode veelvuldig worden gecommuniceerd zodat ook alle bestaande bezoekers zich snel met dit mooie evenement kunnen identificeren.

Caspar Bunge van XFI geeft aan verheugd te zijn met de komst van HIFI.NL: “Eindelijk zijn we in staat om een beurs te ontwikkelen die gedragen wordt door het belangrijkste platform in de Benelux. Wij zien dat als een prachtige stap die de onafhankelijkheid en groei van ons evenement zal kunnen borgen.”

Dutch Audio Event duikt ook in AZ Show.
Naast het samengaan met de organisatie van de XFI is ook een samenwerking gezocht met de Audio Show Alkmaar, ook wel bekend als de ‘AZ Show’. Vanwege de aanstaande pensioensleeftijd van oprichter Ben Hoedjes zal ook deze show gefaseerd deel gaan uitmaken van Dutch Audio Event. De laatste ‘reguliere’ AZ Show zal gehouden worden op nog te bepalen data in februari in het AFAS Stadion in Alkmaar.