Dutch Audio Event op 8 en 9 oktober 2022

Nog nagenieten van 2021? Lees mee op Hifi.nl of kijk mee op YouTube!

De eerste editie van het Dutch Audio Event werd gehouden op 30 en 31 oktober in Koningshof Veldhoven en kwam daarmee in de plaats van wat een jubileumeditie van XFI zou zijn geweest. De uitgever van HiFi.nl en de organisatie achter de jaarlijkse XFI Audio Show hebben besloten een samenwerking aan te gaan en gezamenlijk een nieuwe show te organiseren: Dutch Audio Event. Na bijna een decennium van groei en vooruitgang heeft het team van de XFI besloten dat een volgende stap in de ontwikkeling van dit evenement noodzakelijk is om verdere groei te kunnen realiseren. Maar ook HIFI.nl heeft een duidelijke ambitie om dichter naar de consument toe te bewegen, en deze te voorzien van een kwalitatieve en hoogwaardige beurs die inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt. Derhalve hebben partijen besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk een nieuwe show op te zetten: Dutch Audio Event.

Ivo Meijer van HIFI.nl: “Wij zijn heel blij dat beursorganisator XFI bereid is met ons de samenwerking aan te gaan. Door de oprichting van een nieuwe onderneming – Dutch Audio Event – zijn we in staat een echt onafhankelijke beurs neer te zetten die van meerwaarde zal zijn en alle partijen in de markt kan bedienen.”

De nieuwe naam zal komende periode veelvuldig worden gecommuniceerd zodat ook alle bestaande bezoekers zich snel met dit mooie evenement kunnen identificeren.

Caspar Bunge van XFI geeft aan verheugd te zijn met de komst van HIFI.NL: “Eindelijk zijn we in staat om een beurs te ontwikkelen die gedragen wordt door het belangrijkste platform in de Benelux. Wij zien dat als een prachtige stap die de onafhankelijkheid en groei van ons evenement zal kunnen borgen.”

Dutch Audio Event duikt ook in AZ Show.

Naast het samengaan met de organisatie van de XFI is ook een samenwerking gezocht met de Audio Show Alkmaar, ook wel bekend als de ‘AZ Show’. Vanwege de aanstaande pensioensleeftijd van oprichter Ben Hoedjes zal ook deze show gefaseerd deel gaan uitmaken van Dutch Audio Event. De laatste ‘reguliere’ AZ Show zal gehouden worden op nog te bepalen data in februari in het AFAS Stadion in Alkmaar.