Antelope Audio is al decennia een bekend merk in de muziekwereld. Veel opname studio’s zijn uitgerust met Antelope klok generatoren en analoog-digitaal converters van Antelope zie je niet alleen in studio’s maar ook mij opnames van concerten op verplaatsing. Timing and clocking van digitale signalen is dan ook hun expertise, onder leiding van Igor Levin die ook de maker is van de beroemde Aardvark klokken, de referentie in het begin van digitaal geluid.

Sinds 2010 maakt Antelope naast professioneel materiaal ook top klasse DAC’s voor de HiFi liefhebber. De Zodiac DAC’s munten uit door hun stabiele klokken en timing, hun quartz generatoren in een verwarmde oven en hun eigen 64 bit algoritmes om vanaf die basisklok alle voor het geluid nodige frequenties met hoge precisie af te leiden: Acoustically Focussed Clocking, of AFC technology genoemd.

Daarbij kunnen Antelope DAC’s ook als voorversterker dienen omdat ze voorzien zijn van een analoge volume regelaar en van een resem van digitale en ook analoge ingangen.

Op de XFI zien we dit jaar de ZODIAC PLATINUM DAC die zowel PCM tot 384 KHz en DSD 4x aan kan, en ook een oversampling optie heeft. De volume regelaars zijn uitgerust met twee relaiskettingen, één voor de hoofduitgang en een aparte voor de koptelefoon.

Nieuw op de XFI dit jaar is de optionele externe 10M rubidium atoom-klokgenerator met een precisie van 1/1000 ste van een seconde per jaar!

Ook de driemaal gestabiliseerde analoge externe netvoeding staat er bij in KAMER 17

De ANTELOPE ZODIAC PLATINUM DAC met M10 atoomklok zal in ZAAL 17 worden aangestuurd door de nieuwe 432EVO MASTER muziekserver en zal te beluisteren zijn op de revolutionaire nieuwe LEGEND luidsprekers van John Watkinson.
zodiac platinum

RUIMTE

17