Benchmark Media
Dit Amerikaanse merk heeft z’n “roots” in de pro audio. Gesticht door de inmiddels overleden Alan H. Burdick, produceerde deze fabrikant in de vorige eeuw voornamelijk broadcast audio oplossingen. Met de komst van ontwerper John Siau maakte het bedrijf de eerste stap richting de hifi markt. Met de DAC1 kreeg Benchmark van hifi liefhebbers de erkenning die het verdiende. Nu, ruim 15 jaar later maakt  Benchmark opnieuw grote indruk met hun vlaggenschip, de DAC3. Verkrijgbaar in verschillende varianten.
Dat John Siau innovaties niet schuwt blijkt uit de Benchmark AHB2 versterker die tot stand kwam in samenwerking met THX.  Dit slimme “feed forward” ontwerp zorgt ervoor dat deze klasse A/B versterker een extreem lage vervorming heeft en een bijzonder lage ruisvloer (-140dB). Poor Audiophile Magazine noemt het de stilste versterker ooit getest en heeft de AHB2 direct tot “Amplifier of the Year” gebombardeerd.
Benchmark’s laatste wapenfeit betreft de HPA4. Een hoofdtelefoon- en voorversterker met, zoals de fabrikant zelf zegt, de laagst haalbare vervorming en grootste mogelijke signaal/ruisafstand. Het volume wordt geregeld middels een uiterst stille relaiskrans. De hoofdtelefoonversterker is voorzien van feed forward correctie waardoor de deze versterker hoofdtelefoons met elke impedantie, moeiteloos aankan. Wil je het maximale uit je hoofdtelefoon en of versterker halen, dan mag de HPA4 niet missen in je vergelijk.
Benchmark Media