Binnen het vakgebied van de hifi heeft Metrum Acoustics in aanvang bekendheid gekregen met elektrostatische luidsprekersystemen. Het merk werd echter wereldberoemd met hun NOS (non oversampling) dacs. De ontwikkeling hiervan was niet gebaseerd op standaard verkrijgbare audiochips maar werd in aanvang ontworpen en bedacht op basis van industriële chips. De modellen van die tijd waren de ‘Octave’ en ‘Hex’ dacs en verwierven in no time internationale roem. De ontwerpers konden echter niet stilzitten want altijd bestond de onzekerheid dat de fabrikant van de gebruikte chips die uit zijn programma zou nemen. Onder die druk werd een in eigen huis ontwikkelde module bedacht die de naam ‘DAC ONE’ zou dragen en gebruikt zou worden in het nieuwe vlaggenschip de ‘Pavane’. Net als de oude ‘Hex’ sloeg dit product in als een bom en niet veel later werd de meer betaalbare ‘Menuet’ toegevoegd. De technieken die in aanvang werden gebruikt om volledige 24 bits resolutie te bereiken (forward correction technology) waren nogal omvangrijk en we startten daarom een onderzoek om volledige integratie mogelijk te maken van dit systeem. Begin 2016 werden hiervoor de eerste proto’s ontwikkeld en werd duidelijk dat het mogelijk moest zijn om deze technologie in één module te bouwen; de productie werd gestart en het eerste product dat met de DAC TWO module werd uitgevoerd was de Adagio digitale voorversterker. Ook dit product werd bekroond met internationale awards (o.a. 6moons en The Ear); we besloten ook de oudere Pavane te voorzien van dezelfde technologie. Nu het merk het succes geproefd had van de DAC TWO module werd het tijd deze module in goedkopere modellen toe te passen zoals de Amethyst en nieuwe modellen zoals de Onix en Jade die op de X-fi hun première zullen krijgen. De Adagio zal gecompleteerd worden met de eerste eindversterker in het producten pakket genaamd ‘Forte’ en die qua vorm en niveau geheel op de Adagio aansluit.

De Amethyst is het basismodel en is voorzien van een hoofdtelefoonversterker. Dankzij de grote 30VA voeding kunnen hoofdtelefoons vanaf 16 Ohm worden aangestuurd. Verder is de Amethyst uitgevoerd met twee 24 bit DAC TWO modules

De Onix is een volledig gebalanceerde dac en gebruikt hiervoor 4 DAC TWO modules. Naast de standaard coax, optische en USB ingang, heeft deze dac ook een professionele AES/EBU ingang. Het uitgangssignaal is simultaan beschikbaar via gebalanceerde en single ended uitgangen. De ingangsbronnen kunnen eveneens via de meegeleverde remote control worden bediend.

adagio

What's new?

DISTRIBUTEUR

Metrum Acoustics

www.metrum-acoustics.nl

RUIMTE

10

Retailers (Netherlands): 

 

Retailers (Belgium):