XFI-stemadvies: de glazen speakers van Waterfall

Viertron uit Barendrecht komt naar de XFI en laat ons via een poll op hun website mede bepalen welke merken ze op 28 en 29 september in Veldhoven gaan demonstreren. Ons stemadvies: het Franse Waterfall, speakers in een glazen behuizing.

Bij Viertron in Barendrecht werken ze nu al twee generaties lang aan het installeren van domotica-oplossingen in combinatie met beeld en geluid. Daarnaast verzorgen ze voor een aantal merken de distributie in de Benelux. Zoals bijvoorbeeld de luidsprekers van Acoustic Energy en Meridian uit Engeland.

Ook in het portfolio van het familiebedrijf zit het Franse Waterfall dat al twintig jaar lang speakers in een glazen behuizing maakt en daarmee ook claimt de eerste ter wereld te zijn. Eerlijk is eerlijk: toen wij ze voor het eerst zagen, dachten we dat dit bedoeld was voor mensen met een teveel aan geld en een gebrek aan gevoel voor kwaliteit. Maar daar doen we het merk toch echt mee tekort.

Cedric Aubriot richtte het bedrijf in 1996 op, om uiteindelijk na vier jaar van onderzoek ‘s werelds eerste glazen speakers op de markt te brengen. Hij kreeg daarbij hulp van het wereldberoemde en eveneens Franse Autohm. Samen werden drivers ontwikkeld die optimaal presteren in de relatief harde behuizing. Glas is als materiaal immers veel stijver dan hout. Wat een totaal andere benadering van de akoestiek en dynamiek mogelijk maakt.

Aubriot kreeg het samen met Autohm voor elkaar en patenteerde de gebruikte techniek als ‘Acoustic Damping Tube’. Het prachtige glas van Waterfall zorgt daarnaast voor een bijzondere vormgeving van de gebruikte Autohm-techniek. Wie meer wil weten, moet een bezoekje brengen aan hun website waar ze alles precies uit de doeken doen.

Maar voordat je je helemaal in de techniek verliest, vragen we je eerst een bezoekje te brengen aan de website van Viertron. Vul die poll in! Ons stemadvies voor die poll is inmiddels bekend. Laat vooral weten wat jij wil zien!

Stemmen doe je hier.

Wil je deze glazen speakers ook niet missen? Snappen wij. Koop dan hier je tickets.

XFI-Waterfall-audio