Max Townshend: ‘Speakers op spikes zijn een mythe’

De meeste audioliefhebbers plaatsen hun speakers traditioneel op spikes. “Niet meer doen” is de boodschap van Max Townshend. Samen met zijn Seismic Isolation Podium komt hij naar de XFI. Daar legt hij in een paar lezingen precies uit waarom spikes een slecht idee zijn. 

Al sinds de jaren 90 maakt Max Townshend in zijn gelijknamige bedrijf producten waarmee audioliefhebbers hun installatie kunnen tweaken en verbeteren. Deze producten zijn gericht op het elimineren van ongewenste trillingen zoals platforms voor componenten en speciaal geïsoleerde kabels. Daarnaast is hij de bedenker van de supertweeter die meer diepte aan het midden en hoog geeft. Sinds 1999 is dat het best verkopende product van het merk.

Op de XFI vertelt Townshend in een tweetal lezingen waarom het elimineren van trillingen zo belangrijk is voor een hifi-installatie en laat hij ook zien hoeveel winst daar te behalen is. En ondanks dat hij met zijn producten verschillende prijzen in de wacht sleepte heeft Townshend nog een hoop missiewerk te doen: veel speakers staan nog steeds op die traditionele spikes. Voor wie zich goed wil voorbereiden, kijk dan hier.

Wil je dit niet missen? Koop je tickets dan hier!