Pro audio voor de woonkamer

Met dertig jaar ervaring op het gebied van professionele audio weten ze bij Helios wel waar ze het over hebben wanneer ze zeggen dat pro audio en hifi steeds dichter bij elkaar komen. Helios is de Nederlandse importeur voor ATC en Benchmark. Met de speakers van het Engelse merk en een hoofdtelefoonversterker van Benchmark Media onderstrepen ze die stelling op de XFI.

Het geluid in de opnamestudio moet de studio-engineer in staat stellen om de juiste beslissingen voor de mix te nemen. Niet te veel poespas en klankkleur. Logisch dat de pro audio door de gemiddelde consument vroeger als ‘te clean’ werd aangemerkt. Tegenwoordig is het juist die nauwkeurige reproductie die audiofielen naar de zogenoemde ‘pro merken’ trekt.

ATC is zo’n merk dat diep geworteld is in opnamestudio’s en mastering suites. In de zoektocht naar de meest nauwkeurige reproductie lukte het ze, door gebruik te maken van andere materialen, om de ruis van het magnetische veld van de drivers fors te reduceren. Nu zijn deze Super Linear drivers ook voor de consument beschikbaar en zullen door Helios op de XFI worden gepresenteerd.

En wanneer je dan toch bij Helios op de XFI staat te luisteren, vergeet dan ook zeker niet om even een hoofdtelefoon op te zetten. Je vindt daar namelijk de nieuwe HPA4 hoofdtelefoonversterker van Benchmark Media. Ook dit merk is geworteld in de pro audio. En volgens Helios heeft de HPA4 ‘de beste analoge volume controller ever’. Of dat echt zo is gaan we zeker ook zelf luisteren. Ondertussen zijn de eerste reviews van het ding louter lovend en ook de specs doen vermoeden dat de HPA4 echt iets bijzonders is.

XFI-BenchmarkMedia-HPA4Wil jij dit met je eigen oren beoordelen? Koop dan hier je tickets.