XFI Primeur: Designpaneel Do-Maru bevat goed bewaard Hifi-geheim

RMR Soundsystems lanceert dit jaar designpaneel Do-Maru op de XFI. De Do-Maru is een grote hifi-lijst voor aan de wand waarin de tv kan worden weggewerkt met onder de motorkap één van Nederlands best bewaarde hifi-geheimen: Sivian Acoustics.

De broers Mark en Ruben Haringsma runnen samen met Donny van Sas in Soest de winkel Uw Hifi Choice. Ze haalden het landelijke nieuws toen ze in 2017 op het toilet in de winkel een heuse bioscoop installeerden met een 9.2 surround-systeem. Wie in de buurt is, moet dan ook zeker even langs de winkel gaan. Voor een plasje in plaats van een kopje koffie.

Ondertussen kom je in de winkel zelf ook nog een paar bijzondere dingen tegen. Zo verzorgt het trio onder het label RMR Soundsystems de distributie voor twee merken. Naast de upgrade-accessoires van Townshend doen ze dat ook voor het misschien wel best bewaarde hifi-geheim van Nederland: Sivian Acoustics.

Sivian Acoustics

“Het merk bestaat al best lang, maar ik kreeg het bij toeval in de schoot geworpen”, zegt Mark Haringsma. “Een kennis had een versterker staan en zei: dit moet je eens luisteren, dit is echt belachelijke goed. Hij had gelijk, het is niet normaal.”

Sivian Acoustics is in 1993 ontstaan in het brein van Coch van Vianen die zelf op zoek ging naar een betere aansturing van zijn speakers. Nu bevat de collectie twee speakers en een voor- en eindversterker die naadloos op elkaar aansluiten.

“Ik vond het zo goed dat we het in huis wilden hebben, zodat klanten zelf konden horen hoe goed dit spul is. Vrij snel kregen we toen de vraag of wij niet de distributie wilden doen. Eigenlijk vind ik dat dit door een andere partij moet worden opgepakt. Die het veel groter dan wij kunnen, aan gaat pakken. Dat verdient het merk gewoon”, zegt Haringsma.

Dus toen het trio zelf een designpaneel voor om de televisie ontwikkelde om hifi toegankelijker te maken voor een mooi interieur, was de keuze voor de techniek snel gemaakt. De Do-Maru komt dus met 50 kleuren akoestiekdoek, 40 kleuren luidsprekerdoek, een lijst in 30+ kleuren, 15 verschillende houtafwerkingen en met de techniek van Sivian Acoustics onder de motorkap. Dit kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

XFI-Do-Maru

Wat kun je verwachten op de XFI?

“In de winkel hebben we er al eentje hangen waarmee we aan het ontwikkelen zijn geweest. Op de XFI zijn wij er helemaal klaar voor om hem groots te lanceren en dat is precies wat we gaan doen”, besluit Haringsma.

Wil je dit ook zien? Koop dan snel je tickets hier!