The Beauty and the Beast: Merrill Audio en Guru doen ‘t heel lekker met elkaar

Voor de gemiddelde audiofiel heeft de -vernieuwde- Guru Q10 alles tegen. Dankzij de vormgeving van de Zweedse designer Erik Espmark zijn ze een lust voor het oog en ook qua prijs, 2200 euro per set, vallen ze prettig buiten het blikveld van de ‘ware highend’. Daarbij wordt dan wel vergeten dat de Q10 door audio expert Ingvar Öhman en violist Erik Ring aanvankelijk voor studiogebruik was bedoeld.

GURU-XFI“De Guru’s zijn niet kieskeurig en kunnen met heel wat versterkers overweg. Maar wanneer aangestuurd door uitstekende elektronica kunnen ze echt met de beste systemen mee”, zegt Ton van der Veeken van importeur Hear Everything Audio. Hij krijgt gelijk van Ruud Jonker die voor Hifi.nl een setje aan een luistertest onderwierp. Een toevallige bezoeker werd van zijn sokken geblazen en Jonker zelf concludeerde: “Ze zijn werkelijk spectaculair goed”

Lees het volledige review hier!

Bij die luistersessie zorgde het Amerikaanse Merril Audio voor de aansturing. Dat bedrijf, opgericht door Merrill Wettasinghe probeert een perfecte reproductie te bieden van wat er opgenomen is. Op de XFI is Merrill ook van de partij. Dit jaar met de nieuwe mono-blocks Element 116 die de Guru Q10’s aan te sturen.

GURU2-XFI“Daarmee loopt de set prijstechnisch natuurlijk volledig uit de pas. De speakers zijn iets meer dan tweeduizend euro per set terwijl de frontend in de buurt van de veertig uit gaat komen. Maar geloof me, de Guru Q10 speakers, lopen kwalitatief niet uit de pas”, stelt Ton van der Veeken.

Het geheim? “Iets in de timing hebben ze heel goed begrepen zodat de Guru’s eigenlijk altijd fenomenaal presteren.”

Benieuwd? Koop dan hier je tickets!