Moon Audio

Bij Sim Audio staat beter bekend als Moon. Ze zijn ze apetrots op hun reputatie dat ze producten maken ‘that are built to last’. Op de High End in München presenteerden ze de tweede versie van de 860A versterker: een 19.500 euro kostende dual-mono krachtpatser die na negen jaar de 860, 870 en 880 versterkers moet doen vergeten.

Opgericht in de jaren tachtig van de vorige eeuw bouwde Sim Audio al snel een goede naam op. En toen de Canadezen in 1997 de Moon i-5 versterker introduceerden, ontving deze veel positieve reacties. Zoveel, dat de naam ‘Moon’ het sterkere merk is gebleken.

Tot nu had Moon drie versterkers in wat ze zelf de ‘reguliere collectie’ noemen. De eerste versie van de 860, de 870 en 880 (monoblock) zijn negen jaar geleden geïntroduceerd. Deze worden nu dus vervangen door deze tweede versie van de 860. Zo op het eerste gehoor een behoorlijk gedurfde stap, want met name de 880M oogstte bijzonder goede recensies (zoals hier op Tone Publications).

Desondanks hebben ze er bij Moon het volste vertrouwen in. Ook hier vormen de zelf ontwikkelde en geproduceerde transistors de basis van de versterker en zelfs de gebruikte technologie is nagenoeg dezelfde. Het grote verschil is echter dat het ze gelukt is om de temperatuur van alle transistors gelijk te houden. Wat een enorme geluidsverbetering tot gevolg heeft gehad.

Mede-eigenaar Costa Koulisakis is dan ook in zijn nopjes met de nieuwe versterker die zowel in mono als stereo kan draaien. “Toen we de eerste prototypes beluisterden, waren we zo tevreden met het resultaat, dat we niet anders konden dan besluiten om van deze onze nieuwe top-of-the-line versterker te maken die de andere vervangt.”

Meer weten: Alpha Audio filmde de gehele presentatie.

In dual mode levert de 860A 225 watt per kanaal. Schakel je de mono-modus in, dan verandert de 860A v2 pas echt in een krachtpatser: 750 watt. Weinig dat deze versterker niet aankan.

Moon is ook dit jaar weer aanwezig op de XFI. Wil je dit met je eigen ogen zien? Bestel nu je kaarten.

XFI2019 Moon860A