Audio Solutions lanceert Virtuoso-speakers

Toen Gediminas Gaidelis in 2011 het merk Audio Solutions lanceerde, had hij al jaren ervaring als speakerbouwer voor de lokale markt in Litouwen. Hij wilde zich echter verder ontwikkelen en grotere en betere speakers bouwen. Daarvoor had hij wel een grotere afzetmarkt nodig en dus was Audio Solutions geboren. En dat is aardig gelukt: Gaidelis verkoopt zijn speakers inmiddels over de hele wereld.

In 2016 vierde Audio Solutions het vijfjarig bestaan met de introductie van de Vantage-speakers. Dit vlaggenschip van de collectie maakt gebruik van verschillende drivers. Daarnaast introduceerde ze een mini-hoorn om de tweeter te ondersteunen. In de Classic-uitvoering van de Vantage-speaker was het al mogelijk om de speaker als het ware af te stellen naar je eigen smaak door een andere crossover-instelling te kiezen. 

En precies die technieken zijn door Gaidelis ook toegepast in de nieuwe Virtuoso-serie. Deze wordt geleverd met drie verschillende crossover-profielen: Balanced, Moderate en Enhanced. Verder heeft Gaidelis de Virtuoso in een compleet nieuwe behuizing gestoken. Door gebruik te maken van het doos-in-een-doosprincipe is deze stijver dan ooit, wat een natuurlijke reproductie van het geluid ten goede komt.

Op de High End in München werden de speakers voor het eerst aan de wereld getoond en sleepten ze direct een ‘Beste van de High End-Award’ van het Canadese Soundstage hifi in de wacht.

 

Eind september zijn ze te beluisteren op de XFI. Wil je dit niet missen? Koop dan hier je kaarten! 

XFI-AUDIOSOLUTIONS