Pearl Acoustics Ltd | LinkedIn

Check de website voor meer informatie!

Dit zegt Harley Lovegrove:

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Dirigent van een symfonieorkest.

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?
Ik heb mijn eerste HiFi-bedrijf opgezet in Groot Brittannië in 1979, toen ik 22 was. ‘DIY HiFi’ verkocht voornamelijk luidsprekerontwerpen en vormde in 2013 de basis voor mijn dochter om Pearl Acoustics te starten en inmiddels klanten heeft van Australië tot Zuid-Afrika en ‘listening Rooms’ in o.a. Londen, LA, New York en Brussel.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Een opwindbare grammafoon die mijn vader voor me kocht toen ik drie was! Toen ik 10 was had ik een zelfgebouwde mono buizenversterker en luidsprekers, ingebouwd op een boekenplank in mijn slaapkamer.

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Opnemen was voor mij altijd al essentieel en leerde ik op een club die over Studer reel to reel machines beschikte. De truc was om van anderen te leren en het simpel te houden.

Wat is het leukste in je werk?
Het allerbeste in mijn leven is het werken met jonge mensen; of dat nu het team van Pearl Acoustics is of getalenteerde jonge klassieke muzikanten voor wie ik de audio opneem.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Dit is de moeilijkste vraag die iemand kan stellen! De 5e Symfonie van Sibelius is een must, net als Bob Dylan en Joni Mitchel, maar ook de late strijkkwartetten van Beethoven (als ik mijn laatste uren tegemoet ga). Om me gelukkig te houden kies ik voor Freddy McGreggor of The Mighty Diamonds.

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
De omvang, de goede organisatie en de mix van de ondersteunende fabrikanten en het enthousiaste publiek.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?
Onze relatiief onbekende Sibelius SG en CG luidsprekers zijn de hoofdattractie. Vooral voor die mensen die niet geloven dat echt diepe bas kan worden gegenereerd door zo’n kleine driver!

Hoe zie je jouw rol als audio-pro?
Mijn rol in het Pearl Acoustics-domein is het genereren van bewustzijn via mijn informatievideo’s over alle hifi-gerelateerde onderwerpen. Plus een beetje coaching en advies (indien gevraagd)!

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Mijn YouTube-video’s bereiken duizenden mensen per maand. Het is mijn rol om het genieten van muziek thuis (HiFi) zo inclusief mogelijk te maken.

Wie is je held en waarom?
Als ik er een zou hebben hebben, dan is het mijn vrouw die mijn levensstijl op een liefdevolle manier accepteert.

Jouw droom-SUV: Maserati Levante óf Porsche Cayenne óf Range Rover?
Ik heb een Skoda Kodiaq, met alle extraatjes. Hij is stil, comfortabel, niet te vervuilend en met de stoelen plat kan ik er mijn opnameapparatuur in kwijt.

Wat is je motto?
Leef het leven ten volle. Haal het beste uit elke dag en wees aardig voor mensen, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen.

En wat ligt er nog op je tong?
Twee opwindende nieuwe HiFi-versterkers waarvan ik hoop dat Pearl Acoustics ze in de komende maanden zal uitbrengen… maar daar mag ik niet over praten.

DEELNEMER

Pearl Acoustics

RUIMTE

112