Back to the seventies met Dr Feickert en Octave

Lekker terug naar de jaren zeventig met merken als Dr Feickert en Octave? Dat kan op de XFI waar luisterkamer zes van distributeur Music 2 Audio Import een bijpassende aankleding krijgt. Maar ouderwets wordt het allerminst. Een deurtje verder is een heuse wereldprimeur te bewonderen: de “Glenn” van Trafomatic.

Marco de Wilde van Music 2 Audio Import is een deelnemer van het eerste uur aan de XFI. Vaste bezoekers weten dan ook wat ze in ieder geval niet hoeven te verwachten: digitale oplossingen. De Wilde heeft zich helemaal toegelegd op de analoge reproductie van muziek.

VOLARE-XFI

“Dit jaar doen we dat In kamer 6 met een geïntegreerde Octave V40SE buizenversterker, een Octave EQ-2 phonoversterker en een Dr. Feickert Volare draaitafel waar een Van den Hul DDT II mc element zijn kunsten via een Jelco tonearm weergeeft. En om in de juiste sfeer te komen kleden we het geheel aan in jaren 70 stijl. Ook qua muziek richten we ons op die tijd. De luidsprekers zullen de BlumenHofer Classic 1722 monitoren zijn”, zegt De Wilde.

GLENN-XFI

In kamer 7 lijkt het erop dat er een nieuw dak kan worden besteld. De Wilde neemt van het vorig jaar op de XFI geïntroduceerde Trafomatic een wereldprimeur mee. De Serviërs gaan naar eigen zeggen verder waar anderen stoppen en willen dat bewijzen met hun nieuwe mono-blokken. “We gaan de nieuwe ”Glenn” 300B Parallel Single Ended mono buizen-eindversterkers van Trafomatic demonstreren op BlumenHofer Classic 1743 speakers. Verder zal het front-end bestaan uit de Trafomatic Lara voorversterker, Luna phonoversterker, en de jubileum draaitafel van Dr. Feickert, de Venti. Van deze draaitafel zijn er slechts 50 gemaakt. We voeren hem uit met een Reed 3P tonearm en het magistrale Fuuga MC element”, zegt De Wilde.

Feickert-Jubilee-VENTI-XFI

Hij gaat verder: “Qua muziek doen we het lekker gevarieerd met een flinke dosis rock. Niet altijd geschikt voor de tere zieltjes.”

Hier wil je toch bij zijn? Koop hier je tickets!