Innuos werd in 2009 opgericht om het conventionele denken over digitale muziek als bron omver te werpen en innovatieve, kunstzinnige HiFi-producten te ontwikkelen die onverwachte warmte en nauwkeurigheid leveren – producten die het volledige potentieel van het afspelen van digitale muziek ontketenen. Bij Innuos zijn we gedreven om veel verder te gaan dan de simpele ‘enen en nullen’. Innuos-producten verhogen het muziekplezier door echte audiofiele prestaties te bieden. Wij geloven dat audio van opmerkelijk hoge kwaliteit en gebruiksgemak essentiële onderdelen zijn van elke gedenkwaardige muziekervaring. Door het nauwkeurig matchen van op maat gemaakte hardware en in eigen huis ontwikkelde software blijven Innuos-muziekservers, streamers en meer bewijzen dat digitale muziekbronnen nog steeds naar een nieuw niveau kunnen worden getild. Innuos-producten zijn verkrijgbaar in 42 landen via meer dan 340 HiFi-dealers wereldwijd.

Check de website voor meer informatie!

Dit zegt Nuno Vitorino:

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Ik was al vroeg aan het knutselen en daarom dacht ik dat ik ingenieur wilde worden. Met de komst van de ZX-Spectrum-computer wist ik dat het de IT zou worden.

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?
Een vriend van mijn broer had in onze buurt een HiFi-zaak. Hij liet me Revel-speakers met een Mark Levinson-versterker horen …. Dat was de vonk die me in de computer-audio bracht.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Phillips Hi-Fi-systeem – met draaitafel, digitale radio, cassettedeck, equalizer en versterker (gekocht door mijn broer).

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Door naar muziek te luisteren en zelf te maken. Ik ontdekte dat gitaar spelen mij een enorm inzicht gaf over wat goed geluid inhoudt. Audiofielen zijn misschien nerds met wat sommigen als ‘esoterische’ componenten beschouwen, zoals kabels of digitale bronnen. Ik ontdekte dat gitaar nog ‘esoterischer’ kan zijn: verschillende houtsoorten, vintage componenten, snaren, elektronica. Bij muziek zoek je naar de bron; bij Hi-Fi streef je naar optimale reproductie daarvan.

Wat is het leukste in je werk?
Mijn werk voelt als mijn hobby. Ik geniet ervan om collega’s te spreken en van klanten hun ervaringen te vernemen.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Ik ben gelukkkig met een goede verzameling albums van Pink Floyd.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?
De Pulsar. Van het geluid van de trickle-down-versie met Statement-componenten tot bouwkwaliteit en ontwerp: een feest voor oog en oor.

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Maak luisteren vriendelijker, gemakkelijker. High end audio werd te gecompliceerd, te veel formats. Het zou goed zijn als de industrie zich tot één format beperkt, met een topklasse mastering.

Wie is je held en waarom?
Ik heb niet één specifieke held. Voor mij zijn alle artiesten, vooral muziekartiesten die aan het begin van hun carrière staan, echte helden. Voor hun vele werk en talent krijgen ze soms maar weinig erkenning.

Jouw droom-SUV: Maserati Levante óf Porsche Cayenne óf Range Rover?
Daarvan droom ik niet. Alles wat een familie van vijf en een hond van A naar B kan brengen is prima voor mij.

Wat is je motto?
Ik heb er twee die mij tot steun zijn. ‘Ik verlies nooit. Ik win of ik leer’. En: ‘er is een verschil tussen het pad kennen en het pad bewandelen’.

En wat ligt er nog op je tong?
Dat een digitale bron een enorme impact heeft op de geluidskwaliteit die je uit je systeem haalt. Je moet komen luisteren om te begrijpen wat je hebt gemist.

DEELNEMER

Innuos

RUIMTE

47