Ensemble Ferme Celli 4 cello’s


Frank Wakelkamp is cellist, gambist, componist en docent. Hij studeerde cello bij Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als barokcellist.

Als orkestmusicus werkte hij met Anima Eterna, Concerto d’Amsterdam, Currende, Les Musiciens du Louvre, Al Ayre Español. Dirigenten waren Jos van Immerseel, Eduardo Lopez Banzo, Erik van Nevel, Ton Koopman, Klaas Stok. Met het Holland Boys Choir nam hij de onder andere 200 religieuze cantates van J.S. Bach op als continuo-cellist en als bespeler van de violoncello piccolo

Kamermuziek speelt Frank Wakelkamp met The Great Charm, cello- en gambakwartet Gut Feelings en diverse ad hoc formaties, maar hij treedt ook op als solist. Zo speelde hij celloconcerten van Vivaldi, Boccherini, Haydn en Saint-Saëns en de cellosuites van Bach, Britten en Reger. Met Trio Eroica won hij in 1996 het concours Musica Antiqua in Brugge met bijzondere lof van de Jury en de Radioprijs van BRTN 3


Rosalie Ivanov-Seinstra
geeft al jaren met veel plezier les aan kinderen  en volwassenen. Naast haar werk bij CultuurSpoor Best is zij verbonden als cellodocent aan de Young Talent Academy van het Hellendaal Muziekinstituut te Rotterdam.

Als uitvoerend musicus is Rosalie werkzaam in orkesten als de Philharmonie Zuidnederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Daarnaast is zij de cellist van het Jenufa Kwartet, waarmee verschillende keren optrad in het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht en zowel voor radio als televisie opnames maakte.


Marjan van Randeraat
(1965), kwam op 9–jarige leeftijd vanuit haar geboorteland Australie naar Nederland, waarna zij begon met cellolessen. Na haar vwo-examen ging ze voor een half jaar terug naar Australie, onder
meer voor cellolessen aan het conservatorium van Brisbane.

Daarna begon ze haar conservatoriumstudie cello bij Robert Dispa in Arnhem, waar zij in 1991 haar diploma haalde. Marjan werkt als cellodocente op de muziekscholen in Geldrop, Nuenen, Veldhoven, Bergeijk en Valkenswaard.

Daarnaast is ze al vele jaren actief in diverse projecten voor barokmuziek, kamermuziek en in symfonie- en harmonieorkesten, waarmee ze concerten gaf in bijvoorbeeld Praag en China.


Sanne de Graaf ,
Studeerde cello aan conservatoria in Utrecht, New York en Den Haag.Zij maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Artemis Ensemble en Musica Rossi.

Sinds 1996 is zij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij Philharmonie Zuidnederland. Van 2002-2012 speelde zij regelmatig bij het Combattimento Consort Amsterdam.

Een deel van haar werkzaamheden bij philharmonie zuidnederland betreft het maken en spelen van kindervoorstellingen in kleine bezetting (2013-2017 “het Kleine Nachtorkest” en vanaf 2017 “Nieuwsgierige Neus”). Ook schrijft zij regelmatig programmatoelichtingen en achtergrondartikelen voor het muziektijdschrift “De Klank”.

In 2008 richtte zij de Muziek op de Dijk op, een stichting die kamermuziekconcerten organiseert in de Betuwe. (https://muziekopdedijk.nl)