AUDIOPHOOL

De oprichter en eigenaar van Audiophool is Hans van den Barg. Hans was al vanaf jonge leeftijd gefascineerd door muziek en audio. Hij was acht jaar oud toen hij de oude buizenradio van zijn vader demonteerde en zijn eerste aanpassingen maakte. Jaren later was Hans bezig met het ontwerpen en bouwen van luidsprekers. Eén van zijn ontwerpen werd gepubliceerd door het grote Nederlandse audiotijdschrift HVT.

Hans heeft zowel Technische Natuurwetenschappen als Elektrotechniek gestudeerd en is een carrière gestart bij diverse grote bedrijven. Ondertussen heeft zijn fascinatie voor audio hem nooit meer losgelaten en in 2017 richtte Hans zijn eigen bedrijf Audiophool op.

Hans was lange tijd een gepassioneerd analoog-fan omdat hij geloofde dat alleen analoge muziek het juiste niveau van betrokkenheid en emotie bij het afspelen van muziek kon brengen. Hij ontwikkelde zijn eigen buizenversterkers en bouwde zijn eigen uitgangstransformatoren. Een van zijn innovatieve ideeën is de Active Output Transformer. Deze Active OPT voor single-ended ontwerpen heeft geen luchtspleet in de transformatorkern: zonder luchtspleet is er geen verlies aan energie, geen verlies aan dynamiek en geen verlies aan micro-informatie.

Maar de laatste jaren kwam Hans erachter dat digitale bronnen ook de juiste hoeveelheid betrokkenheid en emotie kunnen brengen bij het luisteren naar muziek. Daarom ontwikkelde hij zijn muziekservers, voedingen en aanpassingen voor ethernet-switches.

Kijk voor meer informatie op de website:https://audiophool.nl/

Dit zegt Hans van den Barg:

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?Toen ik 8 jaar was begon ik de oude buizenradio van mijn vader te modificeren.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Een Marantz-receiver, een platenspeler van Thorens, de TD 160 en KEF-luidsprekers.

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Door naar onversterkte, live-muziek te luisteren; een klein jazz-gezelschap of klassieke muziek. Alleen dan hoor je de echte klanken.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Ik ben een fan van The Rolling Stones.

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
Ik ben dit jaar voor de eerste keer op het Dutch Audio Event.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?
De Audiophool Music Server 2.0.

Hoe zie je jouw rol als audio-pro?
Als aanbieder van natuurgetrouwe muziek.

DEELNEMER

Audiophool

RUIMTE

12