Aequo Audio demonstreert Stilla: een elegante luidspreker van bescheiden formaat met een enorme soundstage en krachtige full-range geluidsweergave. Extra in de spotlight dit jaar: het unieke analoge room & placement systeem van Stilla, waardoor ze in staat zijn om zelfs in de moeilijkste ruimtes eenvoudig een perfecte laag weergave neer te zetten, zonder onnatuurlijke ingrepen.

Specialist in moeilijke ruimtes
Het samenspel met de ruimte is van onmiskenbaar belang voor de uiteindelijke geluidsweergave; iets waar de designers bij Aequo Audio zich van bewust zijn. Zo is Stilla voorzien van een speciale akoestische EHDLTM-lens, die zorgt voor minimale reflecties op vloer en plafond. De reflecties op de speaker zelf zijn geminimaliseerd door het gebruik van afgeronde boven- en zijkanten, plus een laag van speciaal absorberend vilt aan de voorzijde. Het krachtigste wapen in het arsenaal is wel het unieke analoge room adjustment systeem genaamd ARPECTM.

Analog Room, Placement & Extension Control: ARPECTM
Het actieve laag doorloopt een volledig analoog signaal pad, waarbij het ARPECTM-systeem meeluistert met het inkomende signaal, dat onderweg is naar het passieve scheidingsfilter. Van dat signaal wordt een laag voltage afgenomen en met 500W Ncore versterking per speaker voorzien van haast onbeperkte reserves: volledig instelbaar aan ruimte en plaatsing middels twee eenvoudige draaiknoppen op de speaker zelf.

Versterker kan weer worden uitgezocht op klank
De weergave is vergelijkbaar is met enorme passieve luidsprekers die uniek gematched zijn aan de ruimte. Heel wat anders dan met DSP, waarbij er altijd een vertraging optreedt van het actieve laag t.o.v. het passieve deel en kwaliteitsverlies kan ontstaan door dubbele D/A conversie. Stilla is met het ARPECTM-systeem in staat om zelfs in lastige ruimtes een perfect natuurlijke en coherente laag weergave neer te zetten. De versterker van het systeem kan weer worden uitgezocht op klank, in plaats van het kunnen aansturen van lastige speakers.

Vol actief
Stilla is in standaarduitvoering voorzien van actief laag, met een passieve mid/hoog sectie. Er is ook een volledig actieve versie beschikbaar, welke voorziet in extra 100 watt versterking voor mid/hoog (in totaal 600W per speaker) en volgens de reviews in klank vergelijkbaar is met losse versterkers ter waarde van een veelvoud van de gevraagde meerprijs. Budget dat nu gespendeerd kan worden aan andere systeemcomponenten die wellicht samen tot een nog beter eindresultaat kunnen leiden.
U vindt Aequo Audio in ruimte 8.

Meer informatie over Aequo Audio: www.aequoaudio.com

DEELNEMER

Aequo Audio

RUIMTE

8