Dion Audio

Dion Audio

“Bescheidenheid. Hoogwaardigheid. Realisme. Wie de oprichter Miquel Blauw van Dion Audio hoort spreken zal deze woorden herkennen. Dion zegt het onversneden: er is te veel gebakken lucht in de markt. ‘Snake oil’, noemt hij het. Daarom wil Miquel alles dat hij maakt technisch kunnen beredeneren, ‘want anders kan ik het niet uitleggen. Niet voor niets maakt Dion Audio de producten zelf, in eigen atelier. Customization is dus vanzelfsprekend. Hoogwaardige componenten ook zo. Alles met de hand gemaakt, ook dat. Dion Audio is een Hollandse maker van ‘Dutch design’. Op de beurs presenteert hij een nieuwe lijn: ‘kleins maar groots’, zoals de ondernemer het uitdrukt. Hiermee speelt hij in op de trend naar energievriendelijke apparatuur met kleinere afmetingen. “

DISTRIBUTEUR

RUIMTE

19


Rotel

DISTRIBUTEUR

B&W Groep Benelux

RUIMTE

45


Benchmark Media

Benchmark Media
Dit Amerikaanse merk heeft z’n “roots” in de pro audio. Gesticht door de inmiddels overleden Alan H. Burdick, produceerde deze fabrikant in de vorige eeuw voornamelijk broadcast audio oplossingen. Met de komst van ontwerper John Siau maakte het bedrijf de eerste stap richting de hifi markt. Met de DAC1 kreeg Benchmark van hifi liefhebbers de erkenning die het verdiende. Nu, ruim 15 jaar later maakt  Benchmark opnieuw grote indruk met hun vlaggenschip, de DAC3. Verkrijgbaar in verschillende varianten.
Dat John Siau innovaties niet schuwt blijkt uit de Benchmark AHB2 versterker die tot stand kwam in samenwerking met THX.  Dit slimme “feed forward” ontwerp zorgt ervoor dat deze klasse A/B versterker een extreem lage vervorming heeft en een bijzonder lage ruisvloer (-140dB). Poor Audiophile Magazine noemt het de stilste versterker ooit getest en heeft de AHB2 direct tot “Amplifier of the Year” gebombardeerd.
Benchmark’s laatste wapenfeit betreft de HPA4. Een hoofdtelefoon- en voorversterker met, zoals de fabrikant zelf zegt, de laagst haalbare vervorming en grootste mogelijke signaal/ruisafstand. Het volume wordt geregeld middels een uiterst stille relaiskrans. De hoofdtelefoonversterker is voorzien van feed forward correctie waardoor de deze versterker hoofdtelefoons met elke impedantie, moeiteloos aankan. Wil je het maximale uit je hoofdtelefoon en of versterker halen, dan mag de HPA4 niet missen in je vergelijk.

Benchmark Media

Sugden

DISTRIBUTEUR

HifiCornerTrading

RUIMTE

1


Trulife Audio

TruLife Audio is één van de absolute hoogvliegers uit de Ultra High End wereld. Handgemaakt in Griekenland weten deze buizenversterkers niemand onberoerd te laten door hun kracht, emotie en muzikaliteit. Buiten een geniale ontwerper is Velissarios Georgiadis, de CEO van het bedrijf ook nog eens een geprezen muzikant voor wie concepten als soul, groove, blues, en ritme even natuurlijk zijn als ademen onder de helblauwe lucht van de Adriatische zee. Iets wat zich op een uiterst expressieve manier vertaald in het concept van zijn versterkers.

DISTRIBUTOR

COLAB

ROOM

47

Retailers (Belgium): BELHiFi (Meise)


True Blue Box

True Blue Box
Geluid waar zelfs de meest doorgewinterde audiofiel van versteld staat maar die ook met zijn tijd mee gaat qua design en eigenschappen. Dat is True-Blue Box. True-Blue Box audio kenmerkt zich door minimalistische vormgeving, het gebruik van natuurlijke materialen en eenvoud in bediening.
Onze producten zijn ontwikkeld voor muziekliefhebbers die van natuurgetrouwe geluidsweergave willen genieten zonder een huis vol audio apparatuur. Door gebruik te maken van de baanbrekende Axign-technologie overtreft onze apparatuur de geluidskwaliteit van de meest kostbare DAC, voor- en eindversterker combinaties voor slechts een fractie van de prijs. De compacte, duurzame behuizing is naar eigen smaak samen te stellen zodat deze naadloos aansluit bij uw interieur.

TRUE_BLUE_BOX_XFI
TRUE_BLUE_BOX_XFI

DISTRIBUTEUR

Distribiteur: Vintage Audio Repair

RUIMTE

19

Tru-Blue-Box-XFI-Logo

Luxman

Luxman bestaat 94 jaar! En is daarmee één van de oudste audiofabrikanten op de wereld. Luxman heeft wereldwijd een zeer goede reputatie op het gebied van bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en uiteraard de muzikale kwaliteit.
Audioscript was vroeger de eerste importeur in Nederland van Luxman, nu wordt Luxman opnieuw geïmporteerd door Audioscript.
Wij geven net als vroeger 5 jaar garantie op Luxman apparatuur.
U bent van harte welkom om deze mooie producten te komen aanschouwen en te beluisteren op XFI 2019 in kamer 20.

DISTRIBUTEUR

Audioscript

RUIMTE

20


Townshend

Dat high-end aan vernieuwing toe is, zal niemand verbazen. Het spel is veranderd, het speelveld is veranderd, de spelers zijn veranderd. Dit is de reden dat RMR Soundsystems het net even anders doet dan de rest. De twee gebroeders Haringsma staan inmiddels veertien jaar aan het roer van deze onderneming en sturen het muziekschip naar rustiger water. Wat ze hiermee bedoelen? Na tijden van onduidelijkheid voor de consument die vaak door de bomen het bos niet meer zag, wordt nu duidelijkheid gepropageerd. Geen sluiers van mystiek, zij denken in oplossingen. Vol van rust, transparant en altijd met gevoel. Twee van die oplossingen willen ze in ieder geval tijdens XFI 2017 onder de aandacht van het bezoekend publiek brengen. De eerste oplossing kaart meteen de hamvraag aan: wat is high-end? Welnu, het antwoord van Ruben en Mark is simpel. High-end gaat over het beleven van muziek. Om er in levende lijve achter te komen wat ze nu precies bedoelen, zou je echt eens moeten luisteren naar symbiose die de componenten van Sivian Acoustics laten horen. Dit merk van Nederlandsche bodem is al door de pers ontdekt en bejubeld, nu de kans aan de vele verwachte bezoekers om voor henzelf te oordelen. De tweede oplossing heeft met de eerste te maken. Hoe zorg ik voor een solide basis voor mijn componenten? Ook hier hebben de broers iets op gevonden: de plateaus van Townshend. Je moet echt de demo eens meemaken. Het bewijs dat resonanties tot het verleden kunnen behoren wordt overtuigend geleverd. RMR Soundsystems: een heldere kijk op de betere audio. Kijk voor meer informatie op www.soundsystems.nl

DISTRIBUTEUR

RMR Soundsystems

RUIMTE

5


Axign

Axign logo

Axign, a Dutch company established in 2014, is a fabless semiconductor company focusing on delivering unbeaten and breakthrough solutions for real-time audio control on chips.
The foundation of these high innovative control systems is our in-depth knowledge of algorithms and extensive experience with mixed signal design.
Axign is always looking at ways to push boundaries and tackle problems that seem impossible.
It is this drive that has seen us push the technology at the heart of the digital feedback for audio systems and to realize its full potential.
Our ambition is to create the best audio experience by providing solutions that are distinguished, adaptive and controlled.

Axign: Audio under your control

Axign IC mainboard

DISTRIBUTOR

Vintage Audio Repair

ROOM

19

Retailers (Netherlands): Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations)

Retailers (Belgium): Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations), Name (Locations), 


Chord logo

Chord

Chord Electronics first took flight from the aviation world, where engineering without limits means uncompromising standards. This concept designed by company owner John Franks has helped shaped Chord philosophy since the company’s inception in 1989. Chord first amplifiers were supplied to the BBC, followed by world-leading studios including Abbey Road, Sony Music (New York) and later, The Royal Opera House.

Chord Electronics reputation within the professional world generated demand for a domestic range encompassing the design, engineering and build standards demanded of the finest pro equipment. Today, they apply proprietary technologies to all of Chord British-made products and proudly deliver studio-grade audio performance across the entire Chord range so you can enjoy the true musical standard at home.

Chord

DISTRIBUTEUR

X-fi Audio Import

RUIMTE

18 en Headspace, Parkzaal