Voorpret op de High End: ‘Enjoy the Music’

Een delegatie van de XFI Premium Audio Show trok ter voorbereiding en inspiratie naar de High End 2019 in München. Het jaarlijkse mekka voor audiofielen en professionals. Veel van de primeurs die we in München hebben gezien, hopen we op 28 en 29 september in Veldhoven aan de Benelux te kunnen presenteren. De voorpret kan beginnen!

Enjoy the Music

Volgens de organisatie van de High End München lag de nadruk de laatste jaren een beetje te veel op de techniek. Daarom werd voor dit jaar geprobeerd de beurs weer wat dichter bij de muziek te krijgen. Dat is tenslotte waar iedereen het voor doet. Het gevolg was dat waar je ook keek in München je altijd wel ergens tegen het hoofd van High End Ambassadeur Steve Wilson en de gekozen tagline ‘Enjoy the Music’ aankeek. Maar veel interessanter was de Soundsclever-uitdaging die door negentien deelnemers was aangenomen. De opdracht: stel een hifi-set samen voor niet meer dan 5.000 euro. De resultaten waren niet alleen verrassend goed, maar ook bijzonder inspirerend. Omdat het de hifi-wereld een stuk bereikbaarder maakt.  

Extravagant

Hoewel de Soundsclever-uitdaging op warme belangstelling kon rekenen, kwamen de bezoekers natuurlijk ook om de meer extravagante referentiemodellen in actie te horen. Zo blijft het bijvoorbeeld bijzonder om de vorig jaar geïntroduceerde Relentless Monoblock van Dan D’agostino (zie hieronder) te mogen aanschouwen. Deze nauwelijks geëvenaarde krachtpatser ziet er fantastisch uit, weegt 220 kg en levert 1500 watt bij 8 ohm. Wel nieuw en bijna net zo spectaculair en extravagant is de introductie van de nieuwe Integrated Amp in de Progression Series. Deze verschijnt in augustus dit jaar op de markt en zal waarschijnlijk op de XFI te zien zijn. Zorg dat je de kamer van D’agostino even binnenstapt!

Primeurs

Inmiddels is het een goede gewoonte aan het worden dat een aantal primeurs van de High End op de XFI voor het eerst in de Benelux te zien zullen zijn. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar we zagen al een hoop lanceringen waar we erg blij van werden. Zoals de nieuwe serie elementen van Audio-Technica: een nieuwe phono pre-amp van Chord, de 860A v2 Power Amplifier van Moon, de elektrostatische koptelefoon van Sonoma en de monoblocks van Air Tight. We hebben er zin in, dus laat de voorpret maar beginnen.

De aankomende weken zullen er regelmatig nieuwe aankondigen worden gedaan. Zowel via de website als de socials. Dus: hou het in de gaten! Neem vooral ook even een kijkje in onze X-FI Premium Audio Show App.

De XFI show is dit jaar weer, zoals je gewend bent, in het laatste weekend van september. Zorg dat je erbij bent op 28 of 29 september. Koop je tickets hier

relentless_monoblock_1