Sonoma Model One gaat voor een nieuwe ereronde

Na de introductie van de elektrostatische hoofdtelefoon Sonoma Model One in 2017 begon deze aan een twee jaar durende ereronde over de hele wereld. Dat smaakte naar meer! Nu is de Sonoma Model One klaar voor ronde twee. Dit keer niet alleen. De Aperio gaat mee op reis en samen zetten ze een nieuwe standaard. Volgende stop: XFI Premium Audioshow. 

Oorschelpen van geïnjecteerd magnesium, oorkussens van zacht schapenleer in combinatie met het extreem grote frequentiebereik zorgden ervoor dat de Model One overal ter wereld met open armen werd ontvangen. De ruim 5.500 euro kostende elektrostatische hoofdtelefoon bleek een nieuwe standaard in Head-Fi te hebben gezet.

Op de High End in München keerde de Sonoma Model One dit jaar terug. Al moesten we wel even zoeken, omdat de naam van het bedrijf is veranderd in Warwick Acoustics. Geen zorgen: het zijn nog steeds dezelfde mensen, die ook verantwoordelijk zijn voor de eerste elektrostatische speakers voor in de auto.

In 2017 werd de Model One nog geleverd met een eigen versterker/DAC die in zijn geheel geoptimaliseerd was voor de Model One. En juist daar hebben ze bij Warwick nu een schepje bovenop gedaan: de Aperio. Het nieuwe doel was de elektrostaten in de hoofdtelefoon nog optimaler aan te sturen, om zo het best mogelijke geluid te kunnen reproduceren. Als we de eerste reacties moeten geloven, dan is ze dat gelukt. En hebben ze bij Warwick hun eigen tag-line ‘Designed to amaze’ opnieuw eer aan gedaan. De reacties zijn louter lovend.

Het maakt niet zoveel uit waar je de Aperio mee voedt: hij kan nagenoeg alles aan. Slechts één downside: de complete set gaat ongeveer 18.000 euro kosten.

Dit jaar keert ook de headspace weer terug op de XFI. De Model One met Aperio wordt beslist één van de absolute hoogtepunten. Mis het niet.