PhoenixUSB reclocker van Innuos op de XFI

Begin deze maand presenteerde Innuos op de Rocky Mountain Audio Fest de PhoenixUSB die dit weekend naar de XFI komt. Innuos belooft een aanzienlijke verbetering van het geluid dat via USB-poorten en een DAC tot ons komt.

Geluid dat via een USB-poort, van bijvoorbeeld een laptop, wordt geleverd, heeft één groot nadeel: de elektrische spanning veroorzaakt ruis die knoeit met de klok én analoge uitgang van een DAC. Met als gevolg dat wanneer je een DAC rechtstreeks aansluit deze alsnog ‘vlakker’ klinkt dan nodig.

Innuos-XFI

Het in Engeland opgerichte Innuos is vooral bekend geworden met grote streamers als de Statement en de Zenith SE die allebei uitstekende reviews oogsten. Bijvoorbeeld hier.

De nieuwe PhoenixUSB reclocker maakt gebruik van lineaire voedingen om de ruis van de USB-uitgangen te verminderen. En dat is eigenlijk alles wat het apparaat doet. Het aangeboden signaal wordt als het ware opnieuw opgebouwd om daarna ontdaan van ruis, naar de DAC te worden gestuurd. Zonder ruis houdt de chip van de DAC veel meer capaciteit over om het signaal zo zuiver mogelijk te converteren.

Hoor het verschil en oordeel zelf in kamer 35, waar de Phoenix staat aangesloten op de DAC’s van Chord electronics. Tickets vooraf kopen? Doe dat hier!