Performance en looks die prima combineren

Wie wel eens een blik werpt in een woon- en interieurmagazine, komt daarin zelden een setje speakers tegen. En op zich snappen wij van de XFI dat wel. Het idee bestaat immers nog steeds dat goed geluid alleen uit donker vormgegeven ‘koelkasten’ van anderhalve meter hoog komt, maar dat is wel een ouderwetse opvatting. Hieronder drie heerlijke combinaties tussen performance en looks. 

1 De Guru Q10 – 2.195,00 per set                Standpoints595,00 per set

Het Zweedse Guru Audio is een samenwerkingsverband tussen audio-expert Ingvar Öhman, violist Erik Ring en designer Erik Espmark. De Q10 was oorspronkelijk ontworpen als monitor voor in de studio. Dankzij de vernuftige akoestiek van de behuizing gaat het laag naar een verrassende 30 Hz. Dankzij de vormgeving, zeker wanneer de Q10 op de houten staanders is geplaatst, past hij uitstekend bij de vormentaal die door Charles en Ray Eames voor hun Plastic Chairs is gebruikt. Bovendien kan de Q10 strak tegen de muur worden geplaatst en blijven ze ook nog presteren wanneer ze in een kast worden neergezet.

GURU-XFI 

2 Avantgarde Zero XD – 15.700,00

Audiofielen kennen het merk Avantgarde vooral van de prachtige Trio Hoorn luidspreker. Een typisch ‘mannen-ding’ dat zeker niet door iedereen mooi wordt gevonden. Bovendien: de kans dat je die zonder meer in je woonkamer kwijt kunt, is in de meeste gevallen niet zo heel groot. Wil je toch genieten van de prachtige hoorn-akoestiek van Avantgarde? Dan moet je echt even naar de Zero 1 XD luisteren. De hoorns zijn prachtig weggewerkt in de actieve witte kast en zijn daarmee een sieraad voor je woonkamer.

 

XFI-Meisjemee-AvantgardeZeroXD 

3 Bloom-line acoustics – 6.950,00

Less is more is één van de belangrijkste designerwetten die tot op de dag van vandaag door veel ontwerpers wordt gevolgd. Probleem is echter dat het vaak toch een beetje ten koste gaat van het klankbeeld. Wil je qua geluid absoluut niets inleveren, dan kan Bloom-line acoustics wellicht iets voor je zijn. Het geluid komt uit een aantal kleine ‘kokertjes’ die tegen de muur worden geplaatst en die nauwelijks opvallen. Het geluid valt wel op. Deze zogenoemde Omniwave-speakers creëren een klankbeeld waarvan de bron niet te achterhalen is. Horen is geloven.

XFI-Meisjemee-Bloomline