Noble Audio presenteert met de M3 een Europese primeur op XFI

The Headspace is het onderdeel van XFI dat volledig aan headphones en earphones is gewijd. Je vindt er meer dan twintig aanbieders van de allerbeste personal audio. Eén daarvan is het Amerikaanse Noble Audio. Noble sleepte onlangs nog de ‘best high end in ear monitor’ award van The Master Switch binnen voor hun topmodel, de Khan.

Geworteld in Whitehouse, Texas, is Noble Audio het geesteskind van John Moulton. De Amerikaanse Moulton, die net als zijn vader is afgestudeerd als audioloog, kreeg de liefde voor high end audio met de paplepel ingegoten. Noble Audio begon als hobbyproject. Vanuit een carrière als ontwerper van gehoorapparaten was het, met zijn kennis van het menselijk gehoor, voor Moulton logisch om een poging te doen om de ultieme in-ear in elkaar te zetten. Geen ultieme luidsprekers of vernieuwende versterkers maar de combinatie van beide technologieën op microniveau. Het resultaat, was volgens de luisteraars ‘magisch’ en John Moulton had zijn bijnaam te pakken: ‘The Wizard’. De hobby werd in 2013 een bedrijf en Noble Audio een feit.

XFI-NobleAudio-Khan-2

Wat betreft Harry Meewisse van distributeur Glorious Sound, is het alleen maar logisch dat in ears op dit moment zo in de belangstelling staan. “Ze zijn ultra portable, zijn niet erg kieskeurig als het gaat om versterking en door de keuze van de ‘tips’ (plugjes) is het karakter van het geluid ook vrij eenvoudig aan te passen. En het feit dat de muziek letterlijk in je oor speelt, levert de sensatie op dat je ‘in de muziek bent’. Bij goede in ears is dat haast een onwerkelijke ervaring.”

In het topmodel de Khan combineert Moulton maar liefst zes drivers. Daar hangt dan ook een prijskaartje van meer dan 2000 euro aan. Glorious Sound brengt ook een Europese primeur: de wat toegankelijker geprijsde M3, waarin drie drivers verwerkt zijn.

Spelers

Glorious Sound neemt daarnaast ook twee personal players mee naar de XFI. Volgens een zelfverzekerde Meewisse zijn dit de twee beste spelers van dit moment in de prijsklasse 600-1200 euro: De Cayin N6 MK2 en de Dethonray DTR1. De reviews zijn veelbelovend, luister en oordeel zelf op de XFI. Zie voor reviews hier:

Cayin N6ii Review

 

Noble Audio Khan Review

Wil je dit zelf horen? En wellicht zelfs testen op je eigen draagbare muziekspeler? Koop dan hier je tickets!