Nieuwe Raven GT van TW Acustic op de XFI

Outstanding product’ oordeelde Hi-fi Newsna de lancering van de eerste versie van de Raven GT in 2012. En ze waren niet de enige die de loftrompet staken over de mooie compacte platenspeler. Nu is er een nieuwe versie: de GT2 en Aspera Audio neemt hem mee naar de XFI. 

In 2012 schreef Hi-fi News: “De TW Acustics Raven GT in combinatie met de Raven 10.5 toonarm bieden intelligent ontwerp, engineering van de bovenste plank, nette styling en een vleugje vinylmagie. Het zorgt ervoor dat de combo een verbluffende prestatie biedt.”

XFI-AsperaAl met al niet veel reden om veel te veranderen en dat hebben ze bij TW Acustic dan ook niet gedaan. De GT2 is de logische, verbeterde, evolutie van de originele Raven GT. Meest in het oog springende verandering is het plateau dat hetzelfde design heeft gekregen als zijn grotere broers de AC en de Raven Black Night. Een sandwichconstructie van een kunststof en een brons legering. Verder heeft de GT2 een geïntegreerde motorsturing gekregen, waardoor de GT2 een heel kleine footprint heeft. Op de XFI is de GT2 door Aspera Audio uitgerust met een TW-Acustic 10.5 toonarm en natuurlijk een prachtig Lyra-element.

XFI-AsperaIn de luisterkamer van Aspera Audio krijgt de Raven GT2 gezelschap van een set Carmel 2-speakers van YG Acoustics. Aangestuurd door de Stellar-reeks van PS Audio, met de Stellar Phono als primeur. “Wij kiezen er dit jaar voor om een wat toegankelijker set neer te zetten. Vorige jaren ging het budget in de kamer al snel naar de 300.000 euro. Leuk om te horen, maar natuurlijk niet voor iedereen. De componenten van PS Audio kosten allemaal zo’n € 2.000 per stuk”, zegt Guy van Aspera Audio.

Wil je dit ook zien? En vooral horen? Koop dan hier je tickets!