Lindemann met wereldprimeur op de XFI

Wanneer het Duitse Lindemann wat nieuws aankondigt dan is het tijd om op te letten. Het bedrijf grossiert sinds haar bestaan in innovaties en brengt een absolute wereldprimeur naar de XFI: de Musicbook:source.

Vorig jaar bestond Lindemann 25 jaar en vierde dat op de XFI 2018 met de ‘Limetree Phono’ phono-trap. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een behoorlijk vernieuwende reputatie opgebouwd. Zo waren de Duitsers in 1993 de eerste met een versterker met ultra-snelle current feedback technologie. In 2001 introduceerden ze de eerste SACD speler in Duitsland.

MUSICBOOK-XFI

In 2013 kwam Lindemann met een enorme innovatie op de markt in de vorm van de ‘musicbook’ serie – audiofiele kwaliteit in een handzaam formaat en lifestyle uiterlijk. Daar werden in 2016 DSD streamers aan toegevoegd die het mogelijk maakten om alle digitale bronnen te voorzien van DSD upsampling.

De nieuwe Musicbook:source is voor het allereerst op de XFI te zien en te horen. Naast een compleet gereviseerde D/A omzetting en de ingebouwde MM phonotrap, biedt de Musicbook:source nog iets extra’s: het Lindemann ‘Streaming 4.0’ platform voor het afspelen van studio master resolutie bestanden.

Distributeur Audio Ingang zal de Musicbook:source laten horen via het topmodel van Manger: de actieve s1 luidspreker. Er wordt niet alleen gestreamed. De Bergmann Galder draaitafel met DS Audio element, waar we eerder al over hebben bericht, staat ook opgesteld.

Luisteren? Bestel je tickets hier.