‘Laat enzymen en bacteriën je langspelers schoonmaken’

Voor heel wat audiofielen is er nog steeds weinig mooier dan een strak glimmende vinylplaat. Want hoe schoner het vinyl, hoe beter de het klinkt. En dus wordt er volop gepoetst met allerlei chemische middeltjes. Het nieuwe en 100 procent biologische Beatfix laat enzymen en bacteriën het echte werk doen en beloofd een beter resultaat dan ooit.

“Ik ben zelf liefhebber met een uitgebreide verzameling vinyl en dus ook altijd op zoek naar een manier om mijn platen beter schoon te krijgen. Op internet kwam ik een stuk tegen over niet-pathogene bacteriën die kunnen reinigen en ben me daar vervolgens in gaan verdiepen”. Aldus Maarten Teijen van Beatfix.

Audiokenners herkennen de naam van Maarten als eigenaar van ‘La Scala’. Een hifi-winkel in Tilburg waarvan hij dit najaar de deuren definitief sluit. Maar met Beatfix blijft hij dus wel in het wereldje actief. “Beatfix bevat meer dan 4000 verschillende enzymen die het organische vuil af breken dat in de groeven zit. Na het droogmaken van de plaat zit er nog steeds een leger niet schadelijke bacteriën op die de plaat op microscopisch niveau tot diep in de groef schoonmaken. Dus zelfs als de plaat in de hoes zit wordt deze schoner”, stelt Maarten.

XFI-Beatfix

Het grote voordeel is dat het product 100 procent biologisch is en niet schadelijk voor het milieu. Bovendien kun je ook zonder enig risico schellak, de 78 toeren platen, reinigen. “En mijn platen zijn schoner dan ooit. Oude platen die ik hiermee heb behandeld, bleken veel beter van kwaliteit dan ik altijd dacht”, zegt Teijen.

Maarten neemt Beatfix mee naar de XFI zodat we zelf kunnen oordelen. Zorg dat je erbij bent. Koop hier je tickets!