Compromisloos meesterwerk van Vitus Audio

Wanneer Hans Ole Vitus, de grote man achter het Deense Vitus Audio een nieuwe geïntegreerde versterker aankondigt dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Op de High End maakte de 35000 euro kostende SIA-030 die verwachtingen meer dan waar.

 Hans Ole Vitus staat bekend als één van de meest compromisloze ontwerpers binnen de hifi wereld. Zo deed hij er meer dan acht jaar over om zijn eerste versterker te presenteren en wanneer hij over een bepaald aangeleverd onderdeel niet tevreden is dan gaat ie terug naar de tekentafel om dat onderdeel vervolgens helemaal zelf te bouwen. En aangezien Hans Ole Vitus niet snel tevreden is, zit zijn apparatuur vol met unieke zelf gemaakt onderdelen. 

De SIA-030 versterker is een toevoeging aan de Signature serie van Vitus Audio. Het kleinere broertje, de SIA-025, scoort aal een tijdje bijzonder goede reviews. Waarvan sommige zelfs lyrisch: “Vitus is de man! Deze man ontwerpt versterkers waar ik mijn hele leven naar op zoek ben. Met de SIA-025 maak je een connectie  met de muziek en de intentie van de muzikanten. Mijn God, ik heb de Heilige Graal gevonden! Muziek is emotie.” Lees hier de gehele review.

En nu is daar de Vitus Audio SIA-030 met 30 watt per kanaal in Klasse A-modus bij 8 Ohm en of 200 watt in AB-modus. Standaard heeft de SIA-030 3 x XLR-ingangen en 2 x RCA-ingangen. Dankzij het modulaire ontwerp van de versterker is het mogelijk om de versterker uit te breiden met bijvoorbeeld een ​​DAC / Streamer.

Ook fijn: Op de High End in Munchen was de SIA-030 uitgevoerd in een oranje titanium  behuizing maar wel in dezelfde voor Vitus Audio zo kenmerkende vormgeving. Inmiddels heeft Hans Ole de 55 kilo zware SIA-030 al voorzien van een bijnaam: ‘The Beast’.

XFI-Vitus-SIA030Vitus Audio komt ook naar de XFI. Wil je dit met je eigen ogen aanschouwen? Koop je tickets hier