Blumenhofer presenteert nieuwe Gioia-serie met kleine ‘2×10’

Het Duitse Blumenhofer bouwt nu al meer dan veertig jaar met de hand speakers van uitzonderlijk hoge kwaliteit. 2018 werd volledig besteed aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het zoeken naar nieuwe inzichten. Het eerste resultaat is nu daar: de Gioia 2×10 hoornspeakers. Het kleine model.

 De Duitsers kondigden in 2017 nog aan dat ze wilden stoppen met de Gran Gioia-serie, het absolute referentiemodel uit de collectie. Daarop bleef het een jaar lang relatief stil rond het merk. Nu blijkt dat er al die tijd is gewerkt aan een opvolger die op de High End de show wist te stelen: de Gioia 2×10.

De keuze om te stoppen met de oude serie was simpel: de Gran Gioia was zowel technisch als qua geluid ingehaald door de goedkopere ‘gewone’ Gioia. In plaats van kunstmatig de scheiding tussen de beide series te laten bestaan, gingen ze in Beieren aan de slag om een compleet nieuwe collectie op te bouwen.

Daar hebben ze meer dan een jaar over gedaan. Op de High End waren ze zelf dan ook zeer in hun nopjes met de ‘2×10’. De mooi vormgeven manshoge speakerzuilen bestaan uit twee 10-inch drivers die de verticaal geplaatste hoornen aansturen. Deze hebben een bereik tot 750 Hz. Door de plaatsing van de kleine hoge frequentie hoorn in het midden van beide woofers ontstaat een geluidsbeeld dat past bij de filosofie van het bedrijf: ‘Het concert binnenskamers halen’.

De eerste reacties op de nieuwe speakerlijn zijn meer dan lovend. En er is nog meer goed nieuws: deze Gioia 2×10 is slechts het begin. Later dit jaar volgen ook nog de ‘2×12’ en de ‘2×15’. Het ‘instapmodel’ gaat naar verwachting 39.000 euro per paar kosten.

 

Wanneer de Blumenhofers naar de XFI komen, zorg dan dat je ze niet mist. Bestel je kaarten hier

Blumenhofer