Audio Analogue feest door met jubileum versterkers

Een goed feestje duurt nooit te lang. En dat weten de zelfverklaarde muziekliefhebbers van het Italiaanse Audio Analogue maar al te goed. Daarom brengen ze twee jaar na hun 20-jarige jubileum twee versterkers uit in hun Anniversary lijn.

Inmiddels dus al 22 jaar is Audio Analoque zowel een mooie als bijzondere verschijning in de Hifi-wereld dankzij een minimalistisch vormgeving én eigenwijze ontwerp opvatting. Zo zien ze zichzelf niet als audiofielen die continu op zoek zijn naar technische verbeteringen. Maar ze zien zichzelf als muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een zo hoog mogelijke muzikaliteit.

Met andere woorden: de techniek staat in dienst van het gehoor: “Dit is de reden waarom we al in een vroeg stadium op basis van ons gehoor aanpassingen aan het ontwerp doen. Ook wanneer dat ten koste gaat van laboratorium metingen.”

 

XFI-AudioAnalogue-Doninzetti

In 2016 vierde Audio Analogue het 20 jarig jubileum met her-uitgaven van de Puccini. Hun eerste versterker ooit, en de Maestro. Zie hier een review van de Puccini. De Maestro lijkt in de basis op de Puccini maar is nu van ingang tot aan eindtrap volledige gebalanceerd met dank aan de engineers van Airtech, die normaal gesproken high end kabels maken en die meewerkten aan deze jubileum-uitgave. Ook voor de Bellini en de Donizetti zijn zij door Audio Analogue gevraagd om hun filosofie dat de signaaloverdracht zo kort mogelijk moet zijn om verlies en storingen zoveel mogelijk te voorkomen in de praktijk te brengen.

De Bellini-voorversterker is gebaseerd op de voorversterkingstrap van de Maestro. Maar dan met een vernieuwde voeding en volumeregeling. De Anniversery Bellini heeft 3 x RCA- en 2 x XLR-ingangen, plus twee paar ongebalanceerde en gebalanceerde uitgangen.

XFI-Bellinisilver

Een gloednieuwe Anniversary Donizetti is de krachtpatser in de serie: een eindversterker die 250 watt levert bij 8 ohm weerstand. De Donizetti is een dual mono-ontwerp met twee 1200VA-transformators en een set RCA- en XLR-ingangen en weegt 41,2 kg schoon aan de haak.

 

Wil je dit ook horen? Zorgen dan dat je Audio Analogue opzoekt! Koop hier je tickets.