KAD Audio is een innovatieve startup gevestigd in Apeldoorn (NL), en sinds begin 2019 bezig met het ontwerpen, fabriceren en op de markt brengen van bijzondere high end aktieve luidsprekers. Naast het tot in de perfectie ontwikkelen van luidsprekersystemen is het voor KAD Audio net zo belangrijke om het geluid bij haar klanten thuis “op maat te kunnen maken”. De huidige praktijk is immers dat de meeste audio installaties in een winkel worden beluisterd, aangeschaft en dan in de huiskamer neergezet. Dat het uiteindelijke geluidsresultaat vervolgens niet altijd aan de wens van de klant voldoet is dus meer regel dan uitzondering.

 

Bij KAD Audio zijn we ervan overtuigd dat het uitkiezen van een high-end geluidsinstallatie een proces is van weken zo niet maanden. Een proces waar alleen de klant centraal staat en de keuze van het uiteindelijke systeem voorafgegaan wordt door verschillende luistersessies zowel in “de winkel” als thuis. Daarnaast gaan we nog een stap verder en zal bij iedere luistersessie thuis ook de kamer akoestiek meegenomen worden t.b.v. de uitendelijke afstemming van het luidsprekersysteem. Iedere luisterruimte heeft immers een eigen karakteristieke akoestiek, maar ook de luisterpositie en de opstelling van de luidsprekers kan in iedere situatie weer tot afwijkend resultaat leiden. Wij zijn pas tevreden als de klant het groene licht geeft en eindelijk op kan gaan in een puur persoonlijke luisterbeleving.

 

KAD Audio heeft een speciale demokit samengesteld om thuis in alle rust van de nieuwe K7 of K7R te kunnen genieten, deze is aan te vragen via info.kadaudio@gmail.com, of bel ons direct op +31642146572.

DISTRIBUTEUR

Kaempfer Audio Design

RUIMTE

51

De nieuwe KAD K7 is een full-range luidsprekersysteem dat, met 7 actieve drivers, een verbluffend muzikaal geluidsbeeld neerzet.

Het akoestische lage tonen ontwerp van de K7 is gebaseerd op een “cardioide” principe dat ongewenste reflecties in de meeste luisterruimtes vermindert en mede daardoor in staat is om een impulsrijke droge bas te produceren die gemakkelijk de 20 Hz haalt. Voor het midden/hoog bereik is het symmetrische d’Appolito concept toegepast dat de richtingsgevoeligheid van de speaker in het midden van het geluidsspectrum optimaliseert.

Het digitale wisselfilter van de K7 is gebaseerd op het “FIR” principe, dat o.a. een minimale groupdelay oplevert en de K7 mede daardoor een homogeen polair afstraalgedrag in het verticale en horizontale luistervlak mee geeft.

De K7 is high resolution draadloos (24bit/96kHz), vanwege het gebruik van het WiSA lossless protocol, en verbindt binnen enkele seconden met een WiSA gecertificeerd network transport.