Première van John Watkinson LEGEND luidsprekers – Kamer 33

John Watkinson LEGEND “Precision Sound Reproducers” zullen op de XFI 2018 voor het eerst te beluisteren zijn. Prototypes waren op de XFI 2013 al te beluisteren, toen die daar gebruikt werden voor de lancering van de beroemde Antelope Rubicon DAC. De Legend is een volledig nieuw type luidspreker dat voortspruit uit studie over het menselijk gehoor en die met nieuwe technologie de precieze weergave van zowel niet periodiek geluid (aanslagen) als van periodiek geluid (tonen) combineert. Ook wordt er rekening gehouden met de manier waarop het menselijk gehoor omgaat met geluid in een reflecterende omgeving (zoals b.v. een huiskamer).

Traditionele luidsprekers concentreren zich vaak enkel op periodiek geluid (tonen en timbre), met soms een gebrek aan realisme voor geluiden zoals percussie en aanslagen, en soms ook een gebrek aan zorg voor reflecterend geluid.

Bestaande projecten die wel oor hebben voor aanslagen, zoals electrostaten en single-driver concepten, hebben dan soms weer tekorten in het frequentie domein (het periodiek geluid, de tonen) of in de dynamiek.

John Watkinson LEGENDs hebben een uniek transparant geluid omdat ze al deze aspecten even compromisloos weergeven met zowel een volledig bereik als ook een grote dynamiek.

En dat alles dan ook nog uit een verbazend klein en gemakkelijk te plaatsen toestel. Een graad van precisie en realisme zoals die nog niet eerder werd bereikt.

De Legends zullen worden aangestuurd door de CALLIA DAC/ Pre amplifier van Prism Sound. Zie ook www.legendloudspeakers.com

John Watkinson-Legend-4000-black

DISTRIBUTEUR

Kommer Kleijn

RUIMTE

33