Hexagon Audio

Hexagon Audio is distributeur van een bijzondere selektie van Hifi merken.
Muziek is emotie – en de merken die wij importeren en distribueren weten dat naar onze mening als geen ander over te brengen.

Lejonklou

De naam en vormgeving zet je in eerste instantie op het verkeerde been.
Komt dit Oosters ogende en Frans klinkende merk nu uit Frankrijk of uit Japan?
Dubbel mis!! Lejonklou wordt geproduceerd in Zweden en is het geesteskind van de bevlogen engineer Fredrik Lejonklou. Hoewel het merk hier nog vrij onbekend is bestaat het inmiddels al 13 jaar en wordt het wereldwijd in 9 landen verkocht – met een groeiende, zeer trouwe schare fans.
Lejonklou versterkers mogen er misschien minimalistisch uitzien maar klinken bijzonder verfijnd waarbij over ieder detail is nagedacht. Fredrik Lejonklou typeert zijn apparatuur niet voor niets als ‘honest hifi’ – is wars van poespas en alles staat in zijn ontwerpen in dienst van de pure weergave van de emotie in muziek.

De collectie bestaat uit een serie klasse A/B versterkers van geintegreerd tot volledig gescheiden voor- en eindversterkers en daarnaast een aantal MM en MC-phono voorversterkers. Fredrik Lejonklou is bij de demonstraties op de X-Fi aanwezig – een uitgelezen kans voor een nadere kennismaking.

Primeur: In Hamburg werd begin dit jaar de cost-no-object en built-to-order mono MC phonotrap SINGularity gepresenteerd. Met een prijs van € 36.000 is deze echter alleen voor de meest gefortuneerde en veeleisende muziekliefhebbers weggelegd.
Op basis van de opgedane kennis bij de ontwikkeling van deze compromisloze phono voorversterker wordt tijdens de X-Fi show de Entity onthuld, Lejonklou’s nieuwste MC voortrap met een veel vriendelijker prijskaartje.

Dealers;
– Concerto Audio, Amsterdam
– WideScreen Audio, Gent

Graham Audio

Graham Audio is de enige fabrikant ter wereld die zowel de befaamde LS 3/5A als het eigenlijke oermodel, de LS 3/5 in BBC-licentie mag produceren. De verschillen? Die leggen we graag uit.
Dit oer-Britse bedrijf, opgericht door Paul Graham is tevens producent van de BBC monitoren 5/8 en 5/9 en een aantal eigen ontwerpen.

Het succes van deze bijzonder fraaie speakers is niet in het minst de verdienste van Derek Hughes, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en ontwerp van de scheidingsfilters. Inderdaad – dit is de zoon van Spencer en Dorothy Hughes – de oprichters van Spendor. Zullen we maar zeggen dat het hem met de paplepel ingegeven is?

Kom luisteren en kennismaken – de mannen van Graham Audio zijn aanwezig voor een meet-en-greet!

Primeur: de nieuwe LS5/9f, vloerstaander versie van één van de meest succesvolle BBC monitor van Graham Audio – de BBC monitor LS5/9 – maakt zijn Nederlands/Belgische debuut op de X-Fi.

Graham Audio

www.grahamaudio.co.uk

dealers:

– Concerto Audio,Amsterdam
– Hanze Hifi, Zwolle
– Novus Audio, Kampenaudio
– WideScreen Audio, Gent
– Kampenaudio

Aqua Acoustic Quality

Deze hi-end fabrikant uit Milaan produceert in de beste Italiaanse traditie oog- en oorstrelende DACs en een hierop afgestemd een CD-loopwerk. De DACs zijn modulair ontworpen zonder digitale filtering of oversampling door gebruikmaking van R2R DA omzetters welke alle in eigen beheer worden ontwikkeld. Door de modulaire opbouw kan de apparatuur altijd tot de laatste stand van de techniek worden opgewaardeerd zonder een nieuw apparaat te hoeven aanschaffen.

Momenteel werkt Aqua aan een streamer gewerkt welke in het najaar op de markt zal komen, eveneens met de kenmerkende modulaire opbouw. Het zal erom spannen of deze productiegereed zal zijn voor de X-Fi – we houden je op de hoogte.

Dealers:

– Audio Aan Zee, Den Helder
– Novus Audio, Kampen

QLN Speakers

Onbekend maakt onbemind? Niet als je deze luidsprekers eenmaal gehoord hebt!
QLN is een Zweeds merk dat al sinds 1977 uitsluitend luidsprekers produceert met als doel een zo exact mogelijke weergave voor de huiskamer van welk bronmateriaal dan ook. Van 2003 tot 2012 kreeg QLN een andere eigenaar waarbij alleen nog de merknaam gebruikt werd om een andere serie speakers op de markt te brengen. In 2013 kocht één van de oprichters van het eerste uur, Mats Andersen, de merkrechten terug om weer luidsprekers te gaan maken in de filosofie van QLN’s begindagen met gebruikmaking van de techniek van nu.
Het eerste wapenfeit van deze gepassioneerde ontwerper was de lancering van de hernieuwe Signature 3 – de meest succesvolle luidspreker in de historie van QLN die van 1986 tot 2003 geproduceerd werd. Daarnaast is een geheel nieuw ontwikkelde Prestige serie gelanceerd, waarvan het laatst uitgebrachte model, de vloerstaander Prestige Three, bijzonder goed ontvangen is.

 

Harmonihyllan Racks & Klangedang luidsprekers

Harmonihyllan racks en Klangedang luidsprekers worden beide ontwikkeld door engineer Anders Simonsson uit Goteborg. Hij beschouwt massief hout als het beste materiaal om luidsprekerkasten en racks van te produceren, al is dit bewerkelijker dan bijvoorbeeld MDF. Met name een combinatie van massief hout en aluminium versterkt elkaar om een ‘schone klank’ te krijgen.

Reden waarom de massief houten planken in zijn racks verbonden worden met aluminium staanders en zijn luidsprekers een aluminium voet hebben.

De Harmonihyllan rack serie is in breedtes verkrijgbaar van 60cm en 48cm – voor apparatuur van respectievelijk 52cm en 40cm breed en op te bouwen in niveaus van 12 en 15cm hoogte.

Klangedang is een compacte 2-weg luidspreker met een bass-reflex poort aan de achterzijde, en in tegenstelling tot de meeste luidsprekers uitgerust met een serieel in plaats van een parallel scheidingsfilter. Lastiger te ontwikkelen maar mits goed gedaan zorgt een serieel filter voor een mooiere integratie van de hoge en lage tonen.

Sorane

De Japanse firma Youtek maakt al sinds 1974 de meest prachtige toonarmen zonder dat iemand hiervan op de hoogte was want deze werden uitsluitend geproduceerd voor OEM-fabrikanten.
Sinds 2013 hebben ze – eindelijk! hun eigen serie toonarmen op de markt gebracht. In eerste instantie nog onder de merknaam ‘Abis’ maar vanaf 2017 is dit omgedoopt in ‘Sorane’ wat ruimtelijke weergave betekent. De toonarmen zijn ware kunststukjes en een combinatie van CNC-gefreesde onderdelen en ambachtelijk vakmanschap – want met de hand geassembleerd.

De toonarmen worden zowel in 9/10-inch als in 12-inch versies geproduceerd.

Audio Origami

Niet alleen een alom gewaardeerde reparateur van (Linn) toonarmen, voedingen en re-wirings maar Audio Origami is ook producent van de unipivot toonarm PU7.
Een zeer fraai staaltje puur Schots vakmanschap!
Zoals te verwachten met Linn-vatting voor de iconische Sondek LP12 – of de welbekende 3-punts Rega- vatting. We gebruiken deze toonarm onder andere voor de demonstraties met de Lejonklou phonostages.

 

PU7

DISTRIBUTEUR

Hexagon Audio, https://www.hexagonaudio.eu/nl/

RUIMTE

26

Hexagon Audio XFI
Lejonklou SINGularity-XFI
Graham Audio-XFI
AQUA-XFI
QLN Signature-XFI
Sorane-XFI
Audio-Origami-XFI