Hansted Audio

In ruimte 117 van Hansted Audio wordt een set ten gehore gebracht die bestaat uit versterkers van Jadis electronics, luidsprekers van Diesis audio, en een draaitafel van Pluto audio.

Jadis Electronics
Jadis electronics is zo Frans als een stokbrood en wanneer u met hifi experts in de wereld spreekt, dan komt het legendarische Franse merk Jadis vroeg of laat op de proppen. Er wordt over gesproken; gefluisterd alsof we het over Rolls Royce hebben. Jadis doet nooit mee met de waan van de dag en laat zich niet gek maken. Er wordt op de X-Fi gespeeld met de Jadis JP30MC mk3 voorversterker en de Jadis JA30 eindversterkers met de KT120 eindbuizen.

Diesis Audio
Een nouveauté op de X-Fi zijn de luidsprekers van het Italiaanse Diesis audio. Aan het roer van dit bedrijf staat Giuseppe Gabbarini. Vanuit vestigingsplaats Umbrië worden deze zeer speciale hoogrendement luidsprekers geproduceerd. De Diesis audio luidsprekers hebben een vrij ongebruikelijke configuratie; het is een combinatie van een hoorn- en een dipool.

Pluto Audio
Pluto audio is het geesteskind van de in hifi kringen beroemde Eddy Driessen. Al meer dan 35 jaar staan zijn draaitafel loopwerken in de schijnwerpers en de 12A black mk2 wordt tijdens de X-fi 2019 gebruikt om de perfecte analoge weergave te genereren. Een Pluto draaitafel bestaat uit onder andere de materialen Ebbenhout, Balsahout, Aluminium type 51, POM, Platinum, zilver, zilverstaal, Gouddraad, Magnesium, diamant, Rhodium, keramiek, koper, etc. Dus speciaal is het zeker. Ook bijzonder is dat de primeur van Etsuru Bordeaux draaitafel elementen uit Japan wordt ingezet als aftaster van ons geliefde vinyl.

De beschreven set wordt getuned door Mark van Braam van AUDIO21 in Heerde. Tevens zullen aanwezig zijn de importeur van Jadis Jesper Hansted en Eddy Driessen van Pluto audio. Gespeeld wordt in sessies van 15 minuten, waarbij de ruimte afgesloten wordt voor de luisteraars.

Overige merken: Mørch & Rothwell.

Inschrijven via de lijst buiten op de gang!

Pluto-XFI
Etsuro-XFI
Jadis-xfi

DISTRIBUTEUR

Nederland: Hansted Audio, https://www.hanstedaudio.nl

RUIMTE

117

Jadis-XFI
Diesis-XFI
Diesis-XFI
PLUTO-XFI