Grimm audio logo
Grimm Audio zal in kamer 116 zijn en de MU1 digitale muziek streamer komen presenteren met een surround opstelling van LS1be en LS1a series luidsprekers. Vanzelfsprekend wordt er ook een stereo gedemonstreerd.

Voor meer informatie: https://www.grimmaudio.com

Dit zegt Eelco Grimm:

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Voor mij was duidelijk dat ik iets wilde doen waarbij ik mijn technische belangstelling en kunst zou kunnen combineren. Muziek stond daarbij al centraal.

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?
Een belangrijk moment was de kennismaking met het tijdschrift Audio & Techniek: ik herinner me een lange nacht in de jaren tachtig waarin ik in een klap twee complete jaargangen las. Met de mensen die ik via het blad ontmoette heb ik uiteindelijk Grimm Audio opgericht.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Ik kan het me niet precies herinneren: een cassettespeler van mijn vader? De buizenradio van mijn oma? Laten we het houden op een simpel radiootje op mijn slaapkamer.

Hoe word je een goede geluidsmeester?

Alles draait om ervaring en het bewustzijn daarvan. Reflectie op die cyclus brengt je verder.

Wat is het leukste in je werk?
Uiteindelijk gaat het om samenwerken, de inspiratie die anderen je kunnen geven.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Ik leen even een slogan van NPO Klassiek: ‘Geen dag zonder Bach’. Maar er is zoveel meer!

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
Ik denk het gebouw, de doolhof. Dat zorgt voor een bepaalde atmosfeer. Je bent even in een andere wereld en dat geeft een gevoel van oneindigheid.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?
We staan vanwege onze samenwerking met Terrason Audio in twee ruimtes. In de ene ruimte steelt onze nieuwe MU2 muziekspeler met eigen ontwikkelde DAC de show. In de andere spelen we met de MU1 en LS1’s in surround.

Hoe zie je jouw rol als audio-pro?
De vraag brengt me op mijn rol als docent bij de HKU; ik geef daar les over geluidstechniek en dat geeft ongekend veel voldoening. Ik haal er nieuwe ervaringen op, en breng er andere vanuit Grimm Audio naar toe. Inspiratie als rol!

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Stel doodgewone mensen in de gelegenheid om een liedje eens te luisteren op het ene apparaat en vervolgens op het andere: laat ze kennis maken met verschillen dus. Verder denk ik dat rolmodellen, influencers, kunnen helpen. Zou iemand als Martin Garrix volgend jaar het Dutch Audio Event niet eens willen bezoeken?

Wie is je held en waarom?
De mensen om me heen, zij die benaderbaar zijn. Niet zozeer een enkele verre beroemdheid.

Wat is je motto?
Vertrouw op je eigen oren, niet op de mening van een ander.

DEELNEMER

Grimm Audio

RUIMTE

116