Goldmund terug in de Benelux en te zien en horen op de XFI

Al 40 jaar produceert Goldmund iconische ultra high-end audioproducten. Helaas was het geruime tijd niet verkrijgbaar in de Benelux, maar daar is vorig jaar verandering in gekomen. Met de aankondiging “The Return of the Legend” werd het merk door Goldmund Benelux opnieuw in Nederland geïntroduceerd. Goldmund is het enige high-end speakermerk dat ooit is opgenomen in de collectie van het MOMA in New York én het is de belangrijkste innovator in draadloze ultra high-end audio. Met recht legendarisch.

Onder kenners geniet het Zwitserse Goldmund nog altijd een prima reputatie, maar desondanks verdween het merk tien jaar geleden vrij geruisloos van de Nederlandse markt. Toen Daan Vreeswijk en Robert Brijde vertegenwoordigers van het merk spraken op een beurs raakten zij direct weer geïnteresseerd. Robert: “Tegenwoordig focust Goldmund zich vooral op actieve en draadloze speakers, en bereiken daarmee een klankniveau van wereldtop. Deze unieke combinatie van design, geluidskwaliteit en gebruiksgemak past perfect bij waar wij voor staan.”

De compagnons ontmoetten elkaar als audio-adviseurs bij RAF Amsterdam, maar tegenwoordig werken ze samen aan het vertegenwoordigen van het merk Goldmund in de Benelux en realiseren ze binnen hun bedrijf PUURavd high-end thuisbioscopen en audio- en domoticasystemen. “Wij weten dat in de audiofiele wereld het draadloos aansturen van speakers wordt ervaren als ‘vloeken in de kerk’, maar geloof me: Goldmund krijgt het voor elkaar.”, vervolgt Vreeswijk. “En voor diegenen die écht geen afstand kunnen doen van hun passieve luidsprekers, nemen we ook nog de waanzinnige Goldmund Telos 590 NextGen geïntegreerde versterker met on-board DAC mee.”

DISTRIBUTEUR

Goldmund Benelux

RUIMTE

53

[/vc_row]