chord-electronics-ltd-logo

Anno 1989
Op de markt sinds 1989 en onder leiding van John Franks: een man met ruim 30(!) jaar ervaring met het ontwikkelen van digitale apparatuur. Wij zijn verguld met dit merk. Past ons als gegoten. Eigenwijs, eigentijds in klank en in looks en met een diepe ervaring in het bouwen van digitale apparatuur.

Luister zelf
Alles wat Chord Electronics ontwikkelt bouwen ze ook zelf. Geen Chinese invloed. Echt UK-built op hoog niveau. En dan zijn ze ook nog succesvol in wat ze doen. Herkend en erkend door velen onder ons en professioneel gebruikt bij de allergrootsten: BBC, EMI, Abbey Road Studios in Londen, Sony Music Studios New York en Skywalker Sound. Opnieuw willen wij jullie, de luisteraars, dan ook van harte uitnodigen om bij AudioLife te komen luisteren naar bijvoorbeeld de Hugo TT2, Choral series, Dave of Qutest.

Écht geweldig
Precies, open transparant en spectaculair zonder ordinair te worden. Wij vinden de Chord Electronics echt geweldig. Niet alleen vanwege de uitgewogen techniek maar toch echt voornamelijk vanwege de klank. De meeste apparatuur die precies klinkt of een hoge resolutie heeft krijgt te maken met verlies aan klankkleur en middengebied. Het is zoals je wellicht weet ons streven muziek te laten horen die natuurlijk klinkt zoals bedoeld vanaf de master of concert. Voor velen een discutabel onderwerp, want wat is dan natuurlijk? Wij bedoelen, natuurlijke klankkleur, middengebied, timbre en derde harmonische. Dat is wat wij willen horen en dat laat zich meestal niet combineren met een precies geluid of een hoge resolutie. De apparatuur van Chord doet dat wel en dat is geweldig.

Meer informatie over Chord Electronics: https://x-fi.nl/merken/chord/

 

Dit zegt Caspar Bunge:

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Dierendokter.

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?Mijn eerste audio-aankopen heb ik vrij snel ingeruild en op die manier ben ik in de handel verzeild geraakt.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Een Sony-walkman.

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Door live-muziek. Je kunt niet vaak genoeg naar het Concertgebouw gaan.

Wat is het leukste in je werk?
Door meer te letten op harmonie, klankkleur en timbre en minder op lucht tussen apparaten, plaatsing, resolutie e.d.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Te veel om op te noemen.

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
Sfeer is alles.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?
De nieuwe, vol-actieve speaker van Avantgarde, de Acoustic Duo.

Hoe zie je jouw rol als audio-pro?
Ik kan goed woorden geven aan datgene waarvoor ik sta. Ik geloof dat mensen mijn oorspronkelijke enthousiasme herkennen.

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Door samenwerking met organisaties die live-muziek neerzetten; het gaat om de koppeling.

Wie is je held en waarom?
Mijn collega Peter Vijfvinkel. Hij is altijd op zoek naar de nuance.

DEELNEMER

X-fi

RUIMTE

34