Al meer dan 40 jaar struinen de “Dutch Pickers” Noord-Amerika af, op zoek naar oude jukeboxen, benzinepompen, cola-automaten, vintage kleding, collectibles en USA decoratie. Nu de “American Pickers” hun eigen tv-programma hebben bij Veronica lijkt het alsof ze dit unieke beroep nieuw leven in hebben geblazen, maar niets is minder waar…

Het begon in de jaren ’70 allemaal als een hobby voor Ben en Astrid Franse, maar het werd al snel een passie en is uitgegroeid tot een winkel (Bennies Fifties) en de grootste online shop voor retro artikelen op het internet. (www.fiftiesstore.com)
De afgelopen 3 weken zijn de inkopers van de Fifties Store met een vrachtwagen dwars door Amerika gereden om te eindigen in Chicago waar zij een grote zeecontainer hebben gevuld met de ‘picks’ van hun route.
Als handelaar en inkoper van Amerikaanse verzamelobjecten kom je overal; bij verzamelaars, handelaren, bedrijven en particulieren.
In de afgelopen jaren zijn er wel honderden containers richting Europa gegaan.
Oude jukeboxen worden weer in alle glorie hersteld en vinden hun weg naar enthousiaste verzamelaars.
Of het nu gaat om metalen reclameborden, slotmachines, Marilyn Monroe memorabilia of zeldzame vinyl singles, voor elk product is wel een koper te vinden, aldus Ben’s zoon Sargon Franse.

Ook al wordt het steeds lastiger om echte originele verzamelstukken te vinden, Ben en zijn team gaan door, niet omdat het hun werk is, maar omdat het een passie is en omdat er nog steeds veel collectibles te vinden zijn.

DISTRIBUTEUR

Bennies Fifties

RUIMTE