Audio Tweaks

Audiotweaks introduceert Diretta streaming op het DAE

In zaal 116 vind je een complete set-up voor digitale muziekweergave d.m.v. het Diretta streamingprotocol.

Het Diretta protocol is een doorbraak in de wijze waarmee het digitale signaal wordt getransporteerd. Met behulp van Diretta worden de datapakketjes in een constante snelheid en met een constante grootte vervoerd van A naar B. Diretta moet gezien worden als een protocol waarbij je een HOST (=A) nodig hebt en een TARGET (=B). M.a.w. toestel A verstuurt het en toestel B ontvangt het. Je PC of een streamer kan de functie hebben van HOST. Deze dient dan als leverancier van het Diretta signaal. Dit kan (bijvoorkeur) een streamer zijn die Diretta ready is, zoals die van Sforzato. Tevens heeft SPEC een speciale Diretta netwerk USB bridge ontwikkeld. Deze heeft dan de functie van de Target. Deze Target ontvangt dus de constante stroom data van de host. Het klankmatige voordeel is zeer groot.  Het beeld wordt groter, gedetailleerder en transparanter en nog belangrijker: je ervaart een sterkere betrokkenheid bij de muziek.

Naast SPEC en Sforzato zijn ook merken als Pachanko, Fidata en Luxman inmiddels bij Diretta aangehaakt en andere fabrikanten zijn inmiddels nieuwe producten hiervoor aan het ontwikkelen. Ook budgetoplossingen zijn op komst. Ben je in het bezit van een goede USB DAC dan kun je met een relatief kleine en voordelige Diretta USB bridge al mooie resultaten bereiken. De USB bridge plaats je voor je USB DAC.  

Wat kun je in kamer 116 verwachten:

Als Diretta Host doet de Pachanko Labs Constellation Masterpiece muziekserver dienst. Deze is tevens de Roon server en kan tot maar liefst 8 TB muziek opslaan op SSD.

Via het netwerk levert de Pachanko Diretta server data aan de SPEC RMP-UB1 Diretta USB bridge die als Diretta Target functioneert. Vanaf daar gaat het verder via USB naar de SPEC DAC1. Als versterkers gebruiken we de SPEC-MG1000 monoblokken. 

Speakers zijn de Fyne F1.12 en de Tobian 15HC backloaded horns. Ook gebruiken we de Ferrum Hypsos voedingen voor diverse toepassingen.

Behalve in zaal 116 spelen we ook in de Headspace op de show met de Ferrum Oor hoofdtelefoonversterker samen met de heel bijzonder geconstrueerde hoofdtelefoons van het Japanse Crosszone. Uiteraard ook aangestuurd met een Diretta keten.

Bekabeling en verdere toebehoren komen van o.a. Pachanko, Ikigai, Duelund, Telos, Sine en we maken gebruik van de nu al legendarische zekeringen van QSA. 

“Audiotweaks pakt dit jaar uit met Diretta, een softwareprotocol voor streaming van muziek. Diretta, aldus Audiotweaks-oprichter Piet de Vries, zorgt voor een rustiger beeld in de digitale audioketen. En dat wil je: een groter beeld ook, een royale sound stage zodat je een groter orkest hoort staan; een orkest dat ‘buiten de speakers’ aanwezig is. Voor een fijne klank zet Audiotweaks een versterker neer van SPEC. In combinatie met hoogfijne kabels uit het laboratorium van Pachanko. Een Nederlands-Japans-Frans trio voor een hoogtepunt in het oor. Met ‘Diretta Target’ zal het protocol ook ter beschikking komen voor thuisgebruikers.”

 

Deze merken nemen wij mee naar het Dutch Audio Event:

SPEC
Diretta
Pachanko Labs
QSA
Fidata
Sforzato
Duelund
Fyne Audio
Ferrum
Crosszone
Sine
Telos
Tobian Sound Systems
Audiotweaks

DISTRIBUTEUR

RUIMTE

116