The Finest Audio Systems in the world
ATC is in 1976 opgericht door Billy Woodman en heeft zich van meet af aan toegelegd op het ontwikkelen en produceren van high-end luidsprekers. Deze Engelse fabrikant houdt al 43 jaar vast aan haar ontwerpprincipes en heeft daarmee een prachtige productlijn en een solide reputatie opgebouwd. ATC onderscheidt zich ondermeer doordat het de toegepaste drivers zelf vervaardigt. Bovendien ontwerpt het bedrijf haar eigen elektronica. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden waarborgt ATC niet alleen de kwaliteit, het stelt hen tevens in staat drivers en elektronica optimaal op elkaar af te stemmen. Het resultaat is een productlijn met indrukwekkende prestaties.

Naast audiomonitors voor de studiomarkt produceert ATC een uitgebreide consumentenlijn. Aanvankelijk bestonden deze luidsprekers uit huiskamervriendelijke kastontwerpen voorzien van de componenten uit de professionele lijn. Deze serie wordt geleverd onder de naam “Classic Series” en “Tower Series”.

Maar ook in het lagere prijssegment heeft ATC een antwoord: De Hifi Entry Series. Deze lijn consumer luidsprekers is in 2014 geheel vernieuwd. Cosmetisch zijn ze er wat ons betreft flink op vooruitgegaan, al valt over smaak natuurlijk nooit te twisten. Maar belangrijker is dat de luidsprekers zijn voorzien van ATC’s nieuwe tweeter, de SH25-76. Een bijzonder stukje vakwerk dat, tezamen met het vernieuwde cross-over, de prestaties van deze serie op een heel nieuw niveau brengt.

Naast luidsprekers heeft ATC tevens een complete Hifi Electronica lijn. Hieraan zijn begin 2019 een tweetal interessante producten toegevoegd. De SIA2-100 geïntegreerde versterker en de CD2, een stand alone CD speler. Beide producten zijn in een recentelijk verschenen test in Music Emotion door Ruud Jonker de hemel ingeschreven.

En ja, dit zouden de bekende holle frasen kunnen zijn. We nodigen u daarom graag uit om dit alles met eigen oren te komen vaststellen.