De geschiedenis wordt gemaakt door individuen en vernieuwers. Creatieve mensen kunnen de maatschappij veranderen en de manier waarop we denken en handelen.

Peter Lyngdorf zijn innovaties zijn altijd al een keurmerk geweest. Sinds zijn introductie in de hi-fi-industrie in het midden van jaren 1970 is hij in staat om de manier waarop audioproducten worden bedacht en verkocht te veranderen – zowel wereldwijd als in zijn geboorteland Scandinavië. In een constant streven naar de betere manier om muziek af te spelen, werd Peter oprichter of mede-oprichter van wereldberoemde audiobedrijven. Bijvoorbeeld Dali luidsprekers, samen met volledige of gedeeltelijke eigendom van vele andere zeer gewaardeerde audiomerken zoals NAD Electronics, Gryphon Audio en Snell Acoustics .

Peter Lyngdorf is ook de oprichter en eigenaar van Hi-Fi Klubben, dit is de grootste en meest succesvolle winkelketen van Europa die gespecialiseerd zijn in high-end audio. Hi-Fi Klubben werd opgericht in 1980, telt 70 winkels in Scandinavië en is nog steeds groeiende.

Uiteraard bleken nauwe contact met eindgebruikers en de eisen van de markt van onschatbare waarde voor het verkrijgen van inspiratie voor nieuwe producten en feedback om ze te perfectioneren tijdens de ontwikkeling.

In de jaren 1990 werd Peter geïntroduceerd in de ideeën van de digitale ruimtecorrectie en digitale versterking. Dit waren de logische volgende stappen bij de digitale revolutie van de jaren ’80. De ontwikkeling van toonaangevende digitale audio en de volledige uitvoering ervan als een compleet muzieksysteem was zijn motivatie .

Deze interesse leidde tot de stichting van Tact Audio ApS, een high-tech bedrijf dat zich toelegde op digitale audio. Vandaag heet dit bedrijf Lyngdorf Audio en is gevestigd in Skive, Denemarken. We hebben meer dan 27 hoog opgeleide akoestische en elektronische ingenieurs, wat betekent dat we het grootste onderzoeks-en ontwikkelingsteam in Europa hebben.

DISTRIBUTEUR

HifiCornerTrading

RUIMTE

1